Kevään summamutikkaromantiikkaa

A woman and a man stand side by side against a stone wall in the spring sunshine.
Finnish

Heitä noppaa. Katso silmäluku ja etsi silmälukua vastaava tehtävä. Seuraa ohjeita ja anna mennä.

Meiju Niskala
Kirjailija & Taiteilija
Meiju Niskala

Helsingissä asuvan esitystaiteilija-kirjailija Meiju Niskalan intohimoja ovat vuorovaikutus, julkinen tila, maailman toisin kokeminen ja paremmaksi tekeminen. Starttaa romanttiset treffit heittämällä noppaa ja katsomalla alla olevasta listasta nopan silmäluvun mukainen retkikohde. 

Jos saatte nopasta silmäluvun 1, suunnatkaa Suomenlinnaan tunneliretkelle

Suomenlinnan pitkiin ja pimeisiin tunneleihin sukelletaan käsi kädessä taskulampun valossa. Tutkikaa ensin Hyvä omatunnon, sitten bastioni Kunnian ja lopuksi bastioni Carpelanin salaperäiset käytävät. Kummitustarinat päättömästä upseerista saa kertoa vasta sylikkäin, kutulammen puisella penkillä Piperin puistossa.

Jos saatte nopasta silmäluvun 2, kuunnelkaa Korkeasaaren lemmenmouruja näkötornista käsin

Korkeasaaressa kevätlempi ilmenee monin eri tavoin. Kuunnelkaa ensin mouruavaa kissaa tai kujertavaa kyyhkyä. Kattakaa sitten romanttinen piknik korkealle näkötorniin, vanhojen luotsien kotipaikoille. Lopuksi esittäkää vuoron perään kullalle sävelletty kevätkonsertti, johon on otettu mallia ainakin apinoiden urahduksista ja pikkulinnun pyrstön täristyksistä. Jos eläintarha on suljettu, voitte kuunnella ääniä Mustikkamaalta käsin.

Jos saatte nopasta silmäluvun 3, perustakaa Herttoniemen kartanon huvimajaan romanttisten kirjojen lukupiiri

Kevätillan lukupiiri perustetaan barokkisen kartanonpuiston huvimajaan. Ottakaa mukaan mahdollisimman monta tuntemaanne romanttista teosta. Lukekaa otteita teoksista vuorotellen, ja hotkikaa kauneimmat sanat suoraan toisten huulilta. Mikäli tarina päättyy liian surullisesti, kirjoittakaa parempi lopetus välittömästi kirjan marginaaleihin.

Jos saatte nopasta silmäluvun 4, rakentakaa rakkauden laivasto Uutelan niemeen

Natisevat pitkospuut luikertelevat heinämättäiden läpi rantaan satojen auringossa lämmitelleiden kivien keskelle. Pystyttäkää sopivan murikan liepeille rakkauden telakka, ja rakentakaa sen ensimmäinen laivasto kaarnasta ja onnenkyynelien kuivaamiseen varatuista nenäliinoista. Vakoilkaa mallia läheiseen satamaan telakoituneista rahtilaivoista.

Jos saatte nopasta silmäluvun 5, ihailkaa kaupunkia Tähtitorninmäeltä 

Keskellä maailman 25. meridiaania sijaitsee kaupungin vanhin ja virallisin maisemien ihailupaikka. Leveällä tasanteella tulevaisuudesta ovat haaveilleet niin piiat, hienot neidit kuin saksalaiset sotamiehetkin. Ilmassa leijuvan syreenintuoksun läpi kannattaa etsiä viisilehtistä violettia kukkaa. Kun sellaisen on kerran löytänyt ja syönyt, toteutuu mikä tahansa senhetkisistä haaveista.

Jos saatte nopasta silmäluvun 6, tehkää retki Pihlajamäen tukevalle maaperälle

Suomen suurimmalla ja vanhimmalla hiidenkirnulla on syvyyttä lähes 10 metriä. Kun rakkaus todistetaan maaperällä, joka on hioutunut muotoonsa yli 50 000 vuotta sitten, voidaan sen sanoa seisovan varmalla pohjalla! Mikäli jostain kuuluu kellojen kilinää, heittäytykää maahan sylikkäin ja teeskennelkää nukkuvaa, ellette halua huumaantua hiidenväen taioista, ja päätyä kulkemaan hurmoksellista ympyrää loppuiäksi.

Finnish

Retken kokonaisarvio

❤︎ Kädestä kiinni pitämistä
❤︎❤︎ Halailua
❤︎❤︎❤︎ Suukkoja
❤︎❤︎❤︎❤︎ Suudelmia
❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎ Muuta lemmiskelyä

Lisää summamutikkaromantiikkaa ja muita vinkkejä arjen löytöretkeilijöille voi lukea Meijun kirjasta Olet tässä (Helsinki), julkaisija Kustannusosakeyhtiö Avain, 2008.

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Heitä noppaa. Katso silmäluku ja etsi silmälukua vastaava tehtävä. Seuraa ohjeita ja anna mennä.