Kaivopuisto

Kaivopuisto ilmasta käsin
Finnish

Syntymäkotini on Kaivopuistossa. Se hohkaa edelleen menneiden aikojen agenttiseikkailuiden hienostunutta nostalgiaa lähetystöineen. Läheinen Tähtitorninmäki on Stadin paras paikka viedä deitti ihailemaan auringonlaskua ja samalla kertoilla “Tähdet kertovat, komisario Palmu” -elokuvan oleellisia yhtymäkohtia paikkaan.

Jyrki 69
Laulusolisti, The 69 Eyes
Jyrki 69

Aivan Helsinginniemen kärjessä meren rannalla sijaitseva Kaivopuisto on Helsingin vanhimpia ja rakastetuimpia puistoja. Kaivopuisto on myös noin 500 asukkaan kaupunginosa, johon kuuluu puiston lisäksi vanha huvila-alue. Alueella on useiden maiden suurlähetystöjä ja siitä on muodostunut Helsingin diplomaattikaupunginosa.

Alkujaan tämä Helsingin eteläisin niemenkärki oli luonnontilaista, kallioista metsää, jossa oli myös soisia alueita. 1830-luvulla alueelle rakennettiin lähinnä hienoston käyttöön tarkoitettu kylpylä puistoineen. Puisto oli tarpeeksi etäällä kaupungista, ja siitä tuli seurapiirien suosittu kohtaus- ja huvittelupaikka. Nykyään Kaivopuisto eli “Kaivari” lähialueen asukkaiden ulkoilupuisto mutta myös koko pääkaupunkiseudun yhteinen tapahtuma- ja piknikpuisto. Suurin vuosittainen tapahtuma on vappupäivän piknik, jolloin puistoon kerääntyy kymmeniä tuhansia ihmisiä säällä kuin säällä.

Puiston itäpuolella on samanaikaisesti kylpylän kanssa syntynyt huvilakaupunginosa, jossa sijaitsevat monien suurlähetystöjen residenssit. Alueella on kylpylän aikaisia huviloita, kuten Villa Kleineh, Kalliolinna ja Cygnaeuksen huvila. Yksi huviloista oli Suomen marsalkka C.G. Mannerheimin asunto vuodesta 1924 vuoteen 1951. Huvila toimii nykyään Mannerheim-museona.

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Aivan Helsinginniemen kärjessä sijaitseva Kaivopuisto on Helsingin vanhimpia ja rakastetuimpia puistoja. Kaivopuisto on myös kaupunginosa, johon kuuluu puiston lisäksi vanha huvila-alue.