kaivopuisto

neighborhood

Cafe Kobben

Katajanokanluoto on pienin yleisölle avoinna oleva retki- ja ravintolasaaarikohde Helsingin edustalla.

Cafe Kobben sijaitsee Katajanokanluodon korkeimmalla kohdalla. Upeasti entisöity Luotsitupa toimii kahvila-ravintolan sydämenä. Rantavajassa valmistuvat varmasti yhdet Suomen maukkaimmista pizzoista keittiömestari Arto Rastaan suunnittelmien reseptien mukaan, italialaisissa kaasupizzauuneissa. Pizzojen lisäksi tarjolla on kylmiä ja kuumia juomia sekä pientä suolaista ja makeaa. Harvinaista herkkua saarella ovat myös oikeat pannukahvit!

Saarelle on kesäsesonkina säännöllinen veneyhteys Kauppatorin Kolera-altaalta.

Merisataman mattolaituri

Helsingistä löytyy toistakymmentä mattolaituria, joista yhtä lukuun ottamatta kaikki sijaitsevat meren rannalla. Mattolaiturit ovat kaikille avoinna ja käytettävissä toukokuusta syyskuuhun.

Helteisenä päivänä matonpesu laiturilla on erityisen mukavaa. Työn ohessa saa nauttia auringosta, kesästä ja usein muiden, samanhenkisten ihmisten seurasta.

Mattolaituri

Mattolaituri on Kaivopuiston rannassa sijaitseva merellinen terassiravintola. Upeaa merinäköalaa voi ihailla joko ravintolan omalla hiekkarannalla rantatuolissa istuen tai yläkerran lounge-sohvilla rentoutuen. Tarjolla mm. jäätelöä, kesäisiä drinkkejä sekä pientä purtavaa. Viikonloppuisin DJ:t soittavat ja viihdyttävät asiakkaita iltaan asti.

Myös nelijalkaiset vieraat ovat tervetulleita.

Luoto

Luoto (ruotsiksi Klippan) on pieni saari Eteläsataman edustalla. Luodolla sijaitsevassa Selim A. Lindqvistin suunnittelemassa, vuonna 1898 valmistuneessa, puisessa huvilassa toimii kesäravintola.

Yhteysvene Luodolle kulkee kesäisin laiturista joka sijaitsee Olympiaterminaalin eteläpuolella.