Taka-Töölö

Sibelius-puisto Töölössä
Finnish

Olen asunut Töölössä yli 30 vuotta. Rakastan alueen funktionaalista arkkitehtuuria sekä taiteen, kirjallisuuden ja musiikin jatkuvaa läsnäoloa. Hesperianpuistosta alkava Taka-Töölö on lähellä ydinkeskustan museoita ja palveluja mutta kätkee sisäänsä ihan oman maailmansa, jossa lukuisat helsinkiläiset taiteilijat ja kirjailijat Tove Janssonista Mika Waltariin ovat vaikuttaneet ja vaikuttuneet. Alueen salaisuuksista voisin paljastaa taidetta täynnä olevan kotimuseon eli Taidekoti Kirpilän sekä lukuisat hyvätasoiset japanilaiset ravintolat, joiden vuoksi kutsun Taka-Töölöä myös Helsingin pikku-Tokioksi.

 

Maija Tanninen-Mattila
Johtaja, HAM Helsingin taidemuseo
Maija Tanninen-Mattila

Taka-Töölö on Helsingin läntisen kantakaupungin vihreä kaupunginosa. Sen alueesta on puistoja 36 hehtaaria ja metsäksi luokiteltua aluetta 15 hehtaaria. Noin 15 000 helsinkiläisen kotikulmat ovat rauhalliset ja tarjoavat paljon mahdollisuuksia liikuntaan ja urheiluun.

Merkittävä osa Taka-Töölöstä muodostaa Suomen yhtenäisimmän 1930-luvun asuinkerrostalokorttelien alueen. Alue on ollut alusta alkaen ennen kaikkea asuinaluetta ja -huvila-aluetta. Taka-Töölössä oli aikanaan myös lukuisia teollisuuslaitoksia.

Puistojen osuus on Taka-Töölössä huomattava. Suurin on Eläintarhan puisto, jonka etelälaidalla on kaupungin Talvipuutarha. Lähellä merenrantaa sijaitsee Sibeliuksen puisto, jonka keskipisteenä on yhdeksi Helsingin ikoniksi muodostunut Sibelius-monumentti. Kävelymatkan päässä puistosta sijaitsee koirien ulkoilualueeksi pyhitetty Rajasaari, jonka rannoilta voi tarkkailla myös Taka-Töölöön sijoittuvaa pääministerin virka-asuntoa Kesärantaa.

Puistojen lisäksi Taka-Töölön maamerkkejä ovat liikuntapaikat. Maailman kauneimmaksi kehuttu Olympiastadion, kesäparatiisi Uimastadion, Eläintarhan urheilukenttä, Soutustadion melontaseuroineen ja funkistyylinen urheiluhalli Kisahalli sijaitsevat kaikki alueella. Ruumiin- ja hengennautintoa on tarjolla myös Töölönlahden rannalla sijaitsevassa Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa.

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Taka-Töölö on Helsingin läntisen kantakaupungin vihreä kaupunginosa. Noin 15 000 helsinkiläisen kotikulmat ovat rauhalliset ja tarjoavat paljon mahdollisuuksia liikuntaan ja urheiluun.