Hermanni

Night market -tapahtuma Teurastamon alueella.
Finnish

Hermanni on rauhallinen ja idyllinen kaupunginosa. Hermannissa kulkiessa tuntuu kuin linnut aina laulaisivat aurinkoisena kesäpäivänä - kelistä ja vuodenajasta huolimatta. Teurastamolta löytyy karheutta ja kulttuuria, ja läheltä löytyvät Arabianranta, Vallilan siirtolapuutarha ja tietenkin Kallion erinomaiset huvitukset. On hauska seurata, millaiseksi Hermannin ydinolemus muodostuu. Vanha vanha puoli huokuu edelleen puistomaisuutta ja uusi osa puhaltaa modernia kaupunkilaisuutta alueeseen. Suosittelemme kävelemään Hermannin läpi ja fiilistelemään naapuruston tunnelmaa.

Leo, Maija & Noa 1 v.
Perhe Hermannissa

Koillisessa kantakaupungissa sijaitseva Hermanni on saanut nimensä 1800-luvun loppupuolella vaikuttaneen vapaaherra Herman Standertskjöld-Nordenstamin mukaan. Alueelle rakennettiin vuosisadan vaihteeksi puutaloja, joissa perheet asuivat ahtaasti ja tekivät ruokansa kaakeliuuneissa. Puutaloista ei ole monta jäljellä.

Betonisen ja tiilisen ulkomuotonsa alue sai 1950- ja 1960-luvun rakentamisen yhteydessä. Tällä hetkellä uudisrakentaminen on vilkasta etenkin Etelä-Hermannissa ja sen läheisillä entisillä teollisuusalueilla. 

Hermanniin kuuluva Tukkutorin alue käsittää paitsi tukkukauppojen keskittymän niin myös Teurastamon alueen, josta löytyy lukuisia ravintoloita ja oma tislaamo. Muita alueen maamerkkejä ovat entisessä jätteenpolttolaitoksessa toimiva Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus ja Helsingin vankila. Alueelta löytyy tietenkin myös julkinen sauna.

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Hermanni on rauhallinen ja idyllinen kaupunginosa. Naapurustoon kuuluva Tukkutorin alue käsittää paitsi tukkukauppojen keskittymän niin myös Teurastamon alueen, josta löytyy lukuisia ravintoloita ja oma tislaamo.