hermanni

neighborhood

Nurmileipä Oy

Perheyritys Nurmileipä sijaitsee Helsingin Tukkutorilla jossa leipurit leipovat ihania leipiä, kahvileipiä ja konditoriatuotteita. Nurmileivän tuotteita voi ostaa pääkaupunkiseudun liikkeistä tai noutaa Tukkutorin leipomosta tilaamalla verkkokaupasta.

Diakonia-ammattikorkeakoulu, Helsingin kampus

Diak tarjoaa sosiaalialan, terveysalan, kirkon alan ja tulkkauksen koulutusta. Helsingin-kampus sijaitsee Hermannissa, Kalasataman ja Arabian välissä.

Helsingin-kampuksella toimivat opiskelutilojen lisäksi kirjasto, kappeli ja ravintola jotka ovat avoimia kaikille.

Diakin Helsingin-kampuksella on myös Galleria Diak, jossa on säännöllisesti esillä kaikille avoimia taidenäyttelyitä.

Uusix-kauppa

Uusix on Suomen suurin kuntouttavan työtoiminnan järjestäjä.

Oleellinen osa toimintaa Uusixilla on kierrätysmateriaalien hyödyntäminen mahdollisimman monipuolisesti ja kekseliäästi. 

Uusix-verstailla valmistettuja tuotteita voi ostaa Kyläsaaren toimipisteessä sijaitsevasta Uusix-kaupasta.

Kierrätyskeskus Kyläsaari

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhteisö. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen jätteen määrää vähentämällä ja ympäristötietoisuutta lisäämällä.

Kyläsaaren kierrätyskauppa on monelle "se ainoa oikea" kierrätyskeskus, se tarjoaa asiakkailleen jos jonkinlaisia tuotteita. Kaupan alakerrasta löytyy kattava valikoima takuuhuollettua pienelektroniikkaa, sekä vaatteita ja pientavaraa. Huonekalut löytyvät kaupan yläkerrasta. Kyläsaaren kauppa on omintakeinen palanen kierrätyshistoriaa!

Kierrätyskeskuksia löytyy useampi pääkaupunkiseudulta.