blåbärslandet–högholmen

neighborhood

Café Blobba

Café Blobba är ett sommarcafé och terass på Blåbärslandet, vid båtvarvet. Läcker lunchsoppa och härliga bakverk, tillsammans med positiv stämning och serviceinriktad personal.

Blåbärslandet

Blåbärslandet ligger söder om Brändö, ca 5km från centrum. Blåbärslandet är en populär frilufts-och rekreationsområde och folkpark. På ön finns bl.a. en badstrand, kiosk, café och restauranger, tennisplaner och sommarteater. Sedan år 1964 har det funnits broförbindelse mellan Blåbärslandet och Brändö. 2016 öppnades även en bro, Farfarsbron, för lättrafik från det nya bostadsområdet i Fiskehamnen. Via Blåbärslandet kommer man även till Högholmens djurpark.

Äventyrsparken Korkee Mustikkamaa

I äventyrsparken Korkee, som öppnades 2014 på Blåbärslandet (nära Högholmens djurpark), kan man testa sina kunskaper och sitt mod i över 100 uppgifter på flere höghöjdsbanor. Det finns 3 banor för barn och 10 banor avsedda för vuxna. Det finns uppgifter att lösa för alla äventyrare som är över 90 cm långa, oberoende ålder.

När det är dags för en kort paus, betjänar äventyrsparkens egna café Kahvio Tikka.

Högholmens djurpark

Högholmens djurpark, grundad i år 1889, hör till världens äldsta djurparker. På Högholmen stiftar man bekantskap med djur så väl från den arktiska tundran som den tropiska regnskogen. I djurparken finns över 150 djurarter och närmare tusen växtarter. Djurparkens viktigaste uppgift är att skydda utrotningshotade djurarter. Noshörningslogon leder en till de djur som hör till de europeiska djurparkernas gemensamma skyddsprogram. På holmen finns även en souvenirbutik samt restauranger och caféer. Dessutom finns ställen att äta egen medhavd vägkost och grillplatser för allmänt bruk.