Dagsutfärd: Fiskars

Idyllic Fiskars
Lead text
Fiskars är en gammal, vacker bruksort som bebos av konstnärer och hantverkare. Här kan besökaren hitta design, god mat och idylliska kaféer.

Fiskars i ett nötskal

Idylliska Fiskars är en gammal bruksmiljö, som numera är en levande by med konstnärer, formgivare och hantverkare. Under senare år har byn också blivit ett center för inhemska småbryggerier och bra restauranger. Fiskars grundades på 1600-talet och är ett populärt sommarresemål med sina utställningar, bodar och idylliska kaféer. Fiskars urskiljer sig från många andra turistmål med produkter och design som är högkvalitativa och ambitiösa. En av sommarens huvudhändelser är Fiskars Antikdagar i juli. Då fylls Fiskars gamla knivfabrik av antik, design, konst och vintage.

Old ironworks village is now home to many craftsmen
Show in landscape format
Off

3 viktigaste sevärdheter

  • Fiskars museum presenterar på sin basutställning bruksortens vardag och arbetets historia från 1600-talet till våra dagar.
  • De tre tillverkarnas tur är ett bra sätt att bekanta sig med Fiskars dryckesproducenter: Ägräs Distillery, Fiskars Bryggeri och Kuura Ciders.
  • I Smedjan i Fiskars får du se arbetsförevisningar. I Smedjan kan du också själv prova på smide.
Ceramics shop in Fiskars
Show in landscape format
Off

Avstånd från Helsingfors

87 kilometer, under 1,5 timmar.

Så här kommer du hit

Från Helsingfors kommer du på cirka en timme med tåg eller buss till Karis. För den återstående sträckan på cirka 15 kilometer kan du ta taxi eller en lokal buss. Med bil åker du från Helsingfors till Fiskars på cirka 1 timme och 15 minuter.

Läs mer om Fiskars på webbplatsen Fiskars Village.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Fiskars är en gammal, vacker bruksort som bebos av konstnärer och hantverkare. Här kan besökaren hitta design, god mat och idylliska kaféer.