Dagsutfärd: Lovisa

Laivasilta ja tanssipaviljonki Loviisassa
Lead text
Lovisa är en havsnära gammal trähusstad som har bevarat sin äkthet och är populär bland semesterfirare.

Lovisa i ett nötskal

Lovisa är en liten stad med havsstrand som vaknar till liv under sommaren. Staden är på en dryg timmes avstånd från Helsingfors. Lovisa är känd för sin gamla trähusstad, som skonades från den stora eldsvådan 1855. I gamla stan finns bland annat en av de äldsta träbyggnaderna i Finland, Degerby rusthålls flygelbyggnad, som härstammar från 1600-talet. På en dagsutfärd förtjusar Lovisa med Svartholms sjöfästning, Strömfors bruksområde, Skeppsbrons område, museer, fina kyrkor, herrgårdar, antik, konst och loppmarknader.

Svartholman linnoitus kuuluu Loviisan nähtävyyksiin.
Show in landscape format
Off

De viktigaste sevärdheterna

  • De gamla trähusen öppnar sina dörrar och trädgårdar årligen under evenemanget Lovisa Historiska Hus som äger rum i augusti. Lovisa Trädgårdsförening ordnar under sommaren evenemanget Rosor & Trädgårdar. I den gamla trähusstaden kan man visserligen promenera när som helst. 
  • Ada och Glada-böckerna är barnens favoriter i Finland och de filmer som inspelats utifrån dem har filmats i Lovisa åren 2013–2016. Från turistformationen får du en karta över den fiktiva staden Kattmynta.
  • Malmgård har sedan 2009 verkat ett småbryggeri som blivit mycket populärt. På gården finns Malmgårds gårdsbutik, där du får köpa med dig ölsorter med lägre alkoholhalt.
Pyöräilijät Loviisassa
Show in landscape format
Off

Avstånd från Helsingfors

87 kilometer, en timme och 15 minuter.

Så här kommer du hit

Bussar från Helsingfors till Lovisa avgår vid rusningstid med cirka 20 minuters intervaller och resan tar cirka 1,5 timmar. 

Läs mer om Lovisa på webbplatsen Visit Loviisa.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Lovisa är en havsnära gammal trähusstad som har bevarat sin äkthet och är populär bland semesterfirare.