katajanokka

neighborhood

Kulttuuritila Albatross

Suomi-Venäjä-seuran ylläpitämä kulttuuritila Albatross on suomalais-venäläisen yhteistyön ja Venäjän monimuotoisen kulttuurin sekä kielten monitoimitila 1880-luvun tunnelmallisessa punatiilimakasiinissa Katajanokalla.

Kulttuuritila Albatrossin toiminnan ydintä ovat Vintti-gallerian näyttelyt, intiimit kulttuuritapahtumat, kohtaamiset olohuoneessa, venäjän ja suomalais-ugrilaisten kielten kurssit, teemapäivät sekä kaikenikäisille suunnatut kulttuurityöpajat. Se toimii Venäjä-aiheisten keskustelujen ja luentojen striimausstudiona sekä Venäjään liittyvän kauno- ja tietokirjallisuuden kotina: Albatrossin myymälässä toimivat kirjakaupat Rosebud ja Ruslania.

EXITE Live Games

Helsingin Katajanokalla sijaitseva escape room-pelikeskus tarjoaa koukuttavan, hauskan ja erittäin jännittävän tosielämän pelikokemuksen, jossa tarkoituksena on selviytyä ulos 60 minuutin aikana huoneesta, joka on täynnä mielenkiintoisia interaktiivisia tehtäviä. Toisin kuin tietokonepeleissä, escape roomissa pelataan fyysisesti muiden ihmisten kanssa todellisessa tilassa ja näin pelikokemus on entistä todentuntuisempi ja jännittävämpi!

Exiten huonetarjonnasta löytyy erityyppisiä pelejä eri makuun ja eri haastavuustasoilla. Huoneet on suunniteltu alusta lähtien itse, joten ne ovat yksilöllisiä eivätkä kopioita muualta. Escape room-pelit sopivat hyvin myös perheille.

Exite Live Games -pelit sijaitsevat kolmessa osoitteessa Katajanokalla.

Ravintola Makasiini

Scandic Grand Marinan ravintola Makasiini poimii parhaat katuruokatrendit ja yhdistelee luovasti terveellisiä ja hyvälaatuisia proteiineja sekä raikkaita kasviksia.

Merihenkisen ja rennon ravintolan suuret kaari-ikkunat luovat avaran ja valoisan tunnelman. Kesäisin ravintola laajenee suurelle aurinkoiselle terassille.

Ravintola Bellevue

Bellevue on Helsingin ja Suomen vanhin venäläinen ravintola, perustettu vuonna 1917. Ravintola sijaitsee Katajanokalla, aivan Uspenskin katedraalin kupeessa. Bellevue on hakenut inspiraatiota juuriltaan tsaarinajan ranskalaisen keittiön ja slaavilaisten vaikutteiden cocktailista tämän päivän vieraille. Bellevue on matalan kynnyksen olohuone ja ruokasali, jossa voi nauttia niin päivällisannoksen kuin juhlavan illallisen. Baarin puolella voi valita zakuska-palan tai muutaman lasillisen seuraksi.

Kino K13

Suomen elokuvasäätiön Kino K13 sijaitsee vanhassa tiilimakasiinissa Helsingin Katajanokalla. Elokuvateatteri Kino K13 palvelee elokuva-alan ammattilaisia ja juhlistaa elokuvateatterikulttuuria tarjoamalla monipuolisesti elokuvanäytöksiä. Lyhyesti kerran kuussa on Suomen elokuvasäätiön järjestämä maksuton elokuvamatinea. Myös tilausnäytöksiä.

Noli Katajanokka

Noli Katajanokka tarjoaa 263 viihtyisän studion lisäksi muun muassa kuntosalin, saunaosaston, ravintolan, co-work -tilat ja viihtyisät yhteiset oleskelutilat. Oman studion rauha yhdistettynä hotellin palveluihin antaa enemmän aikaa keskittyä olennaiseen, ja enemmän tilaa elää.

Noli Katajanokka sijaitsee arkkitehtonisesti arvokkaassa Keskon entisessä pääkonttorissa, Katajanokan kaupunginosassa. Persoonallinen punatiilirakennus on arvorakennusten ympäröimä, ja meren läheisyys sekä näkymät Helsingin historialliseen keskustaan luovat paikalle ainutlaatuisen tunnelman.

Helsingin keskustan nähtävyydet, tapahtumat ja ravintolat sijaitsevat kivenheiton päässä Noli Katajanokasta. Elävä kaupunkikulttuuri yhdessä Noli Katajanokan kattavien palveluiden, viihtyisien yhteistilojen ja tyylikkäiden studioiden kanssa takaavat unohtumattoman kokemuksen.

Noli Katajanokka sijaitsee aivan Allas Sea Poolin ja Kanavarannan ravintoloiden vieressä, ja läheiseltä Kauppatorilta pääsee nauttimaan lyhyistä saaristoristeilyistä ja lauttamatkoista esimerkiksi Suomenlinnan linnoitussaarelle. Noli Katajanokka tarjoaa vieraidensa käyttöön yhteiskäyttöisiä polkupyöriä ja autoja, joiden lisäksi alueella on kattava joukkoliikenne ja risteilysatama. Keskustan ostoskadut ja kulttuurirakennukset sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä.