skatudden

neighborhood

Kulturutrymmet Albatross

Albatross är ett mångsidigt kulturutrymme med ett galleri, ett mysigt te- och vardagsrum och en bokhandel. Det är ett hem för finsk-ryskt kulturutbyte och samarbete. I programutbudet finns små högkvalitativa kulturevenemang, föreläsningar, workshops och lektioner av ryska och finsk-ugriska språk.
Samfundet Finland-Ryssland ansvarar för aktiviteterna på Albatross.

Restaurang Bellevue

Bellevue, invid Uspenskijkatedralen på Skatudden, grundades redan 1917 och är Helsingfors och Finlands äldsta ryska restaurang. Idag inspireras Bellevue av sina rötter i det tsartida franska köket och de slaviska intrycken. Bellevue är ett vardagsrum och matsal, för både lätt middag som festliga supéer. På barsidan kan man beställa en zakuskabit tillsammans med ett glas eller två.

Kino K13

Biografen Kino K13 serverar filmbranschen och firar filmkultur med olika film visningar. Lyhyesti kerran kuussa ("Kort en gång i månaden") är en avgiftsfri filmmatiné som ordnas av Finlands filmstiftelse.

Även beställningsvisningar.

Wanha Satama

Wanha Satama är ett evenemangshus, som erbjuder utrymmen för bl.a. konferenser och företagsevenemang. Årligen även evenemang och mässor som är öppna för alla.

Cimos Oy

Cimos säljer begagnade och prisvärda bärbara datorer och annan IT utrustning för småföretag och hemmabruk i butiken på Skatudden.