10 x näkemisen arvoista paikkaa Helsingissä

A front view of Löyly and its outdoor terrace under an overcast sky.
Lead text
Helsingistä löytyy modernia ja kiinnostavaa arkkitehtuuria, koskematonta luontoa ja postikorttimaisemia. Helsingissä voit pistäytyä saunomassa keskellä päivää tai meloa auringonlaskuun merimaisemassa.

#1 Oodi

Helsingin uusin nähtävyys on keskustakirjasto Oodi, joka valmistui joulukuussa 2018. Kirjasto on saanut valtavan suosion niin kaupunkilaisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Oodi on herättänyt kansainvälistä huomiota monimuotoisella arkkitehtuurillaan ja uudenlaisilla kirjastopalveluillaan. Oodissa voit tehdä esimerkiksi etätöitä, järjestää kokouksia tai  järjestää itse tapahtumia.

#2 Sibelius-monumentti

Sibelius-monumentti on yksi kuvatuimpia kaupungin nähtävyyksiä Helsingin Töölössä. Kyseessä on Eila Hiltusen tekemä veistos, joka on valmistettu haponkestävästä teräksestä. Veistos painaa 24 tonnia, se on 8,5 metriä korkea ja siinä on yli 600 putkea. Monumentti on kunnianosoitus Suomen tunnetuimmalle ja arvostetuimmalle säveltäjälle Jean Sibeliukselle.

#3 Löyly

Löyly on aivan erityinen puurakennus Helsingin Hernesaaressa, joka kätkee sisäänsä julkisen saunan ja yleisen ravintolan. Ainutlaatuinen, porrasmainen arkkitehtuuri yhdistää rakennuksen saumattomasti mereen, jossa saunojat voivat pulahtaa vilvoittelemassa. Rakennus on ollut ehdolla lukuisissa arkkitehtuurikilpailuissa, ja Time Magazine listasi Löylyn Maailman 100 ihmeellisimmän paikan (Words 100 Greatest Places)  listalleen vuonna 2018.

#4 Korttelisauna

Helsingissä voit saunoa monissa yleisissä saunoissa keskellä kaupunkia. Yksi tunnetuimmista ja vanhimmista on Kotiharjun sauna Kallion kaupunginosassa. Se on myös ainoa perinteinen, puulämmitteinen korttelisauna. Jos haluat pois kaupungin hälinästä, piipahda Kaurilan saunassa, joka on oikea keidas keskustan tuntumassa.

#5 Koskematon luonto

Luonto on lähellä Helsingissä. Alle tunnin bussi- tai automatkan päässä sijaitsee Nuuksion kansallispuisto, missä Suomen luonto näyttäytyy parhaimmillaan. Alueella sijaitsee monia pieniä ja syviä järviä ja lampia, korkeita kallioita ja puhdasta metsää. Nuuksiossa voi vapaasti retkeillä.

#6 Meri ja valoisat yöt

Helsinki on monesta suunnasta meren ympäröimä, ja kaupungin keskustasta voi helposti lähteä melontaretkelle, veneilemään tai vaikka harrastamaan vesihiihtoa. Kesäillat ovat pitkään valoisia, ja silloin merenrannat ovat kauneimmillaan. Helsingin pinta-ala on 719 neliökilometriä, josta merialuetta on 502 neliökilometriä.

#7 Kalasatama

Kalasataman alue on yksi Helsingin uusimmista asuinalueista, jota rakennetaan vielä vuoteen 2040 asti. Alueelle tulee kaikkiaan 25000 asukasta ja 10000 työpaikkaa. Alue on vanhaa satama- ja teollisuusaluetta, ja osa rakennuksista on korjattu esimerkiksi ravintoloiksi ja tapahtumatiloiksi. Alueen maamerkki on vasta valmistunut Kauppakeskus Redi.

#8 Isoisänsilta

Uudelta Kalasataman alueelta kuljetaan Mustikkamaan saarelle Isoisän siltaa pitkin. Silta on saanut nimensä Mustikkamaan Isoisänniemestä, joka taas sai nimensä erään saarella asuneen kalastajan, Viktor Wilhelm Wickmanin, mukaan. Sillan pisin jänneväli on 144,3 metriä.

#9 Merihaka

Helsingin Merihaka on esimerkki 1970-80-lukujen kiivaasta asuntorakentamisesta, ja se on yksi kiistellyimpiä tuon aikakauden asuinympäristöjä. Jotkut haluavat suojella Merihaan aikansa kuvana, toiset purkaa kaupunkikuvaa rumentavana kokonaisuutena. Oikeasta kuvakulmasta alueen vetovoima on kuitenkin kiistaton ja vierailun arvoinen.

#10 Temppeliaukion kirkko

Kallioon louhittu Temppeliaukion kirkko on erityisen suosittu akustisten ominaisuuksiensa vuoksi. Kirkkosalia hallitsee pyöreä katto, jota reunustavaa ikkunarivistö. Kirkosta järjestettiin suunnittelukilpailu vuosina 1960–1961, jonka voittivat arkkitehtiveljekset Timo ja Tuomo Suomalainen. Kirkko valmistui vuonna 1969.

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingistä löytyy modernia ja kiinnostavaa arkkitehtuuria, koskematonta luontoa ja postikorttimaisemia. Helsingissä voit pistäytyä saunomassa keskellä päivää tai meloa auringonlaskuun merimaisemassa.