4 tapaa saunoa Helsingissä

Saunas are a big part of Finnish culture as well as a big part of having a relaxing fun time.
Lead text
Helsingin yleisillä saunoilla on jokaisella oma luonteensa. Monilla helsinkiläisillä on ehdoton suosikkisaunansa. Mikä niistä on sinun?

Urbaanille: Hermanni, Kotiharju ja Uusi Sauna

Aivan pääkaupungin sydämestä löytyy vielä yleisiä saunoja. Ne ovat Helsingin sielu. Esimerkiksi Kalliossa sijaitseva Kotiharju on viimeinen perinteinen puulämmitteinen korttelisauna. Siellä voi peseytymisen lisäksi saada myös hierontaa sekä kokeilla perinteistä kansanparannuskeinoa kuppausta. Kotiharjun lisäksi myös  Hermannin sauna ja Uusi Sauna palvelevat kaupunkilaissaunojia. 

Girl lying down on a table, facing the camera with their arms folded under their chin, whilst a lady washes them at Kotiharjun sauna.
Show in landscape format
Off

Saariston lapsille: Lonnan sauna

Niille, jotka kaipaavat meren äärellä sijaitsevaa saunaa, tarjoaa Lonnan saaren yleinen sauna hyvät puitteet. Hirsirunkoisesta saunasta löytyy miesten ja naisten parvisaunat, jotka lämpeävät suurilla kertalämmitteisillä puukiukailla. Saunan yhteydessä on suuri yhteinen vilvoitteluterassi, josta aukeaa upeat maisemat saaristoon.

On the right a small group of people are chilling outside of the Lonna sauna on Lonna island, a few trees at the back of the building, and the shoreline stretching into the distance to the left of the photo.
Show in landscape format
Off

Hemmottelua kaipaavalle: Yrjönkadun uimahalli

Yrjönkadun uimahalli on poikkeuksellinen kokemus niin paikallisille kuin vierailijoillekin. Palatsimainen, 1920-luvun klassismia edustava rakennus on Suomen ensimmäinen ja vanhin julkinen uimahalli. Tunnelmaltaan ja kylpylämäiseltä interiööriltään se poikkeaa täysin uusista uimahalleista. Itseään voi uinnin lisäksi hemmotella vaikka vuokraamalla lepohytin, jonka mukana saa pyyhkeen ja kylpytakin. Yrjönkadun kiinnostava erityispiirre on, että siellä on perinteisesti uitu alasti – nykyään myös uima-asussa polskuttelu on kuitenkin sallittua. Avoinna syyskuusta toukokuuhun.

Helsinki Day Spa ja Kämp Spa eivät ole perinteisiä yleisiä saunoja, mutta nekin sopivat hemmottelua kaipaavalle. Kaupunkihoitoloista saa useita erilaisia kasvo- ja vartalohoitoja sekä monipuolista hierontaa. 

Inside Yrjönkatu's swimming hall, the long pool stretches many metres to the back of a grand hall surrounded by multiple archways, with two rows of chandelier-like lights hanging above the pool.
Show in landscape format
Off

Juhlijalle: Löyly

Uusin saunatulokas on isosti maailmallakin noteerattu Hernesaarenrannan Löyly. Se on näkemisen arvoinen jo arkkitehtuurinsa takia. Löyly on samalla ravintola ja yökerho sekä perinteinen sauna. Löylystä on hetkessä tullut kaupungin uusi näyttäytymispaikka, ja isolla terassilla riittää tilaa aamusta pitkälle iltaan.

Löylyssä voit saunoa joko yleisessä tai yksityisessä saunassa. Voit varata saunavuoron ennakkoon tai mennä paikan päälle ilman varausta, jos vain tilaa löytyy.

Saat lisätietoja Helsingin saunakokemuksista napsauttamalla tätä!

Viewed from the opposite side of Löyly's terrace, partially overlooking the sea to the right, two people climb out of the water having dipped after sauna. Under an overcast sky, the rocky shore stretches to the Eiranranta shoreline in the distance.
Show in landscape format
Off
Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingin yleisillä saunoilla on jokaisella oma luonteensa. Monilla helsinkiläisillä on ehdoton suosikkisaunansa. Mikä niistä on sinun?