Asiatisk

ToQyo Food Street restaurang

ToQyo Food Street tar Tokyos gatumatskultur till varuhuset Stockmann i hjärtat av Helsingfors.

Tokyo är känt för att vara världens mathuvudstad och dess gatumatskultur har ett långt arv. Klassiska rätter som nudelramen, Bento lunchlådor, Gyudon köttgrytan och de ångade Bao-bullarna är alla en del av ToQyo Food Streets meny. De unika rätterna och smakerna är lätta att ta till sig, och man kan njuta av en snabb och näringsrik måltid på plats i restaurangen eller som take-away.

Tokyo Street Helsinki

Restaurang Tokyo Street Helsinki, som finns i Sandvikens saluhall, är en autentisk japansk restaurang.

Japansk mat är känd för den perfekta kombinationen av färg, smaker aromer och textur. Den är harmonisk och hälsosam med välbalanserade näringsämnen och mineraler.

Restaurangens kock, som kommer från Japan, följer strikt detta koncept genom attså mycket som möjligt bevara produktens ursprungliga utseende och smak. I restaurangen används endast färska ingredienser och allt lagas från grunden. Ekologisk pumpaolja, hemlagad vinäger och naturligt handplockat havssalt gör maten unik.

Även ett stort urval av viner, öl och ekologisk sake, samt verkligen snabb service.

Terummet Tokuyûan

Finlands första traditionella japanska terum Tokuyûan finns på Vargön, i bastionen Dygd, på Sveaborg. I terummet studerar man japansk tekonst eller chadô, som utövas under traditionella tetillställningar.

Ungefär en gång i månaden ordnas öppet hus på terummet.

Bangkok 9

Bangkok9 i City Center erbjuder färsk, äkta Thailändsk mat, både street food och restaurangportioner i fusionsstil, fylld med smaker.

Sunny Bay

Kinesiska restaurangen Sunny Bay nära Järnvägsstationen erbjuder ett brett urval kinesiska rätter. Luncbuffén erbjuder både kinesiska varmrätter och sushi.