Tuomaan Markkinat: Helsinki Distilling Company
Yksi parhaita paikkoja glögin nauttimiseen on kauniiden valojen alla Tuomaan Markkinoilla Helsingin Senaatintorilla. The Helsinki Distilling Company ja Hommanäs Gård ovat yhdessä luoneet uudenlaisen glögin, jossa mustaherukka ja perinteiset joulumausteet yhdistyvät aromikkaaseen Helsinki Dry Giniin. Mausta löytyvät ginin katajanmarja ja sitrukset yhdistettynä kanelin, neilikan ja pomeranssin kanssa. Tämä herkullinen käsityöläisglögi on täysin säilöntäaineeton.
Café Ursula: Hyväntekijän glögi
Ursulassa valmistettu glögi on raikas ja marjainen talvikauden lämmittäjä. Glögi on kehitetty Ursulassa ja sen tuotot, kuten kahvilan muunkin toiminnan, ohjataan hyväntekeväisyysjärjestöille. Glögiä saa ravintolassa laseittain alkoholittoma tai alkoholilla terästettynä. Glögitiivistettä on myynnissä lahjaksi, tuliaiseksi tai omaan nautiskeluun mukaan vietävässä 500ml lasipullossa. Glögia siemaillessa voi nauttia kauniista merimaisemista.
Teatteri Baari: Mausteinen inkivääriglögi
Teatterin tunnelmallisessa aulabaarissa voi kokoontua vielä aftereille ennen joululomia, tai pitää vaikka ystäväporukan pikkujoulutapaamisen. Mausteinen inkivääriglögi lämmittää ihanasti ja myös huuhtelee mahdolliset flunssapöpötkin mennessään!
Patisserie Teemu Aura: Hedelmäinen glögi
Patisserie Teemu Aura on valmistanut hedelmäisen, kirsikkapohjaisen glögin josta koko perhe voi nautiskella. Mausteinen, alkoholiton glögi on täynnä makua ja mustikan sekä mustaherukan sävyjä. Juomaa voit nauttia kahvilassa tai ostaa mukaan kotona lämmitettäväksi.
Café Ekberg: Punaviini-mustaherukka-appelsiiniglögi
Helsingin vanhimman kahvilan Ekbergin nykyinen glögiresepti on noin kymmenen vuotta vanha. Sen pohja tehdään punaviinistä, mustaherukkamehusta ja tuorepuristetusta appelsiinimehusta. Herkkuhetkeä voi jalostaa vuosisadan takaisilla resepteillä leivotuilla rapeilla joulupipareilla.
Café Strindberg: Glögi kaupungin ydinkeskuksessa
Café Strindberg on Helsingin ydinkeskustan tunnetuimpia ravitsemusliikkeitä, ja sen historia sekä alkoholillisten että alkoholittomien juomien tarjoamisessa on pitkä. Jos valitset tämän paikan kuuman juomasi nauttimiseen, istahda ihmeessä terassille. Jos aurinko sattuu vilahtamaan esiin, voit samalla nauttia sen säteistä - ja pikkupakkanen saa kuuman juoman maistumaan entistäkin paremmalta. Glögiä voi alakerran kahvilan lisäksi nauttia yläkerran ravintolassa.
Café Regatta: Glögiä nuotiolla
Jouluisen kävelyretken kruunaa ulkoilmakahvilassa meren äärellä nautittu kuuma juoma. Nuotiosta nouseva savu ja radiosta kantautuva musiikki luovat täydellisen ympäristön glögihetkelle. Alkoholittoman juoman seuraksi sopii vaikka itse avotulella grillattu makkara.
Tiesitkö?
Kuumennettu maustettu sesonkijuoma eli glögi tuli Suomeen Ruotsin kautta viime vuosisadan vaihteessa. Tunnetuksi se tuli vasta 1930-luvulla kieltolain jälkeen väkeväviinipohjaisen "Jouluhehkun” muodossa. Perinteinen suomalainen glögi valmistetaan punaviinistä, sokerista ja mausteista (mausteneilikka, kaneli, kardemumma, pomeranssin kuori, inkivääri ja vaniljaa). Myös väkevää viiniä, mustaherukkamehua tai väkevää alkoholijuomaa voi käyttää glögin valmistuksessa. Erilaiset koristeet kuuluvat glögiin. Suomessa ne ovat perinteisesti rusinoita ja manteleita joko kokonaisina tai lastuina. 1960-luvulta lähtien glögi on kuulunut Helsingin joulunalusajan ja joulunpyhien perinteisiin juomiin.