Tekemistä lasten kanssa sisätiloissa

SEA LIFE - Valtameriallas
Lead text
Harmaa ja sateinen päivä Helsingissä kutsuu tutkimaan kaupungin museoita, kirjastoja ja muita arvokkaita rakennuksia uusin silmin. Kaupungista löytyy monia kiinnostavia paikkoja, joissa lapset ovat arvovieraita ja joissa leikille on tilaa.

Talvipuutarha

Eväsretki Talvipuutarhaan Töölönlahden pohjoisreunalle harmaan syys- tai talvipäivänä tuo mieleen tuulahduksen kesästä. Puutarhasta löytyy kukkivia kasveja myös talvella, suihkulähdealtaassa asustaa karppeja ja täältä voi löytää lihansyöjäkasveja. Talvipuutarhaan on vapaa pääsy.
Hammarskjöldintie 1

Palomuseo

Palomuseo Erottajan pelastusaseman yhteydessä on paloautofanin unelmien täyttymys. Tunnelmallinen Palomuseo vie historiamatkalle, joka on pienen museovieraan mieleen. Museo on avoinna vain muutamana päivänä viikossa, tarkista aukioloajat!
Korkeavuorenkatu 26 

Pohjoismaisen kulttuuripisteen kirjasto

Pohjoismainen kirjasto Kaisaniemenkadulla on paikka, jossa kannattaa ehdottomasti poiketa. Kirjaston lastenosasto on rakennettu lasten ehdoin ja täällä pääsee lukemaan, pelaamaan, leikkimään ja piirtämään keskellä kaupungin hulinaa. Pohjoismaisen kirjaston valikoimissa on kirjoja, elokuvia ja muuta materiaalia kaikilla pohjoismaisilla kielillä. Aikuisten osastokin on vaikuttava.
Kaisaniemenkatu 9

Luonnontieteellinen museo

Luonnontieteellisen museon neljän kerroksen ja useiden eri teemanäyttelyiden kiertäminen vie matkalla ympäri Suomen ja maailman ja ajassakin taaksepäin. Täällä saa kokeilla ja koskea; museon näyttelyt on rakennettu lapsia ajatellen.
Pohjoinen rautatiekatu 13

Lastentarhamuseo

Remontista juuri valmistunut Lastentarhamuseo Sörnäisissä Ebenesser-talossa on lasten mieleen. Museo, jossa pitää leikkiä! Täällä selviää, mitä ovat kuuluisat Fröbelin palikat. 
Helsinginkatu 3-5

Kansallismuseon Vintti

Kansallismuseon Vintti on lasten oma paikka, jossa matkustetaan läpi Suomen historian leikkien ja itse tehden. Vintissä pääsee kokeilemaan esimerkiksi liukuhihnatyötä, kirjoittamaan kirjoituskoneella, leikkimään kauppaa, istumaan maitolaiturilla ja rakentamaan hirsimökkiä. Vintillä viihtyvät lapset ja aikuiset. Kansallismuseon alakerran uusi Esihistoria-näyttely sopii lasten kanssa tutkittavaksi, sillä täälläkin saa kokeilla ja koskea. Käy moikkaamassa mölisevää mammuttia!
Mannerheimintie 34

Urheilumuseo

Tutustu suomalaisen urheilun tarinoihin uudistetussa näyttelyssä! Näyttelyä elävöittävät audiovisuaaliset sisällöt, jotka vievät kävijän niin Helsingin olympialaisten kuin e-urheilunkin maailmaan. Tutuiksi tulevat monet suomalaiset urheilusankarit suurjuoksijoista mestarikeihäänheittäjiin ja Formula 1 -kuljettajista jääkiekkoleijoniin.
Paavo Nurmen tie 1, Olympiastadion

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Harmaa ja sateinen päivä Helsingissä kutsuu tutkimaan kaupungin museoita, kirjastoja ja muita arvokkaita rakennuksia uusin silmin. Kaupungista löytyy monia kiinnostavia paikkoja, joissa lapset ovat arvovieraita ja joissa leikille on tilaa.