vallgård

neighborhood

Sture Cafe Club

Sture Cafe Club finns i Vallgård i en funkisbyggnad ritad av Ole Gripenberg.

Sture Cafe Club erbjuder förutom frukost även medelhavsinspirerad mat med skandinavisk twist. Kvällstid ordnas det olika musikkvällar, bl.a. med jazz- och rock'n'roll.

Sture Jazz Bar

Sture har fungerat sedan 1997 som scen för både nya och erfarna musiker, och fört mänskor samman genom jazzmusik och glada stunder.

I Sture Jazz Bar ordnas den underhållande och stämningsfulla Ekman Jazz Club varje söndag kl 17.00.

King Kebab Vallila

King Kebab, som grundades 2007, är ett familjeägt företag med fastfood restauranger. Restaurangerna i Vallgård, Berghäll och Hertonäs erbjuder bl.a. kebabportioner och pizza, och även vegana pizzor och Vönerportioner.

Magu

Magu, i Vallgård, koncentrerar sig på vegetariska rätter och fräsha smaker. Köket använder sig av ekologiska och närproducerade råvaror, samt råvaror ur naturens egna skafferi.

Restaurang Plein

Plein är en trevlig liten kvartersbistro i Vallgård med små genomtänkta portioner som går att dela. Vinlistan delas in i natur-, organiska och biodynamiskt odlade viner. Hit kan man komma för en lång middag eller bara för ett glas vin.

Oluthuone Konepaja

Konepaja i de historiska maskinverkstadskvarteren i Böle kombinerar ölrestaurang med ett urbant, trendigt café. Konepaja är som gjord som ett andra kontor, vardagsrum eller plats för förfester. I den urbana miljön i det historiska området glömmer man lätt vardagen. I Konepaja träffar man vänner, slappnar av och trivs bland olika evenemang, tastings och växlande bryggeribesök.