bortre tölö

neighborhood

Bar Teos

Bar Tapas är en stämningsfull tapasbar i Bortre Tölö som bjuder på europeiska viner, drinkar och utländska öl. Från restaurangens breda tapassortiment kan man njuta av både enskilda portioner och hela tapasmenyer.

UFF Töölöntori

UFF-butikerna erbjuder ett etiskt, hållbart alternativ och en unik stil. UFF säljer second hand kläder, även vintage-fynd.

U-landshjälp från Folk till Folk i Finland rf (UFF) är en privat allmännyttig förening. Föreningens huvudsakliga mål är att stöda projekt inom utvecklingssamarbete samt via dem förbättra livskvaliteten i u-länderna.

I Helsingfors finns det 13 UFF-butiker, i hela landet finns det 22st.

Construction Site for a Colorful Ghost

Muralen Construction Site for a Colorful Ghost (Peter Larsson & Ossian Eckerman, SVE, 2020),en ny väggmålning på fasaden till Runebergsgatan 50, är ett multi-medialt verk, som en målning som ser ut som ett fotografi av en skulptur.

Verket består av flera skikt och nivåer. Även om verket är abstrakt är det igenkännligt som en gest, intressant är också färganvändningen. Verkets lekfullhet är storslagen och det riktar sig till alla åldrar. Verket tillför djup och rumslighet till platsen.

UFF Töölö

UFF-butikerna erbjuder ett etiskt, hållbart alternativ och en unik stil. UFF säljer second hand kläder, även vintage-fynd.

U-landshjälp från Folk till Folk i Finland sr (UFF) är en privat allmännyttig stiftelse. Stiftelsens huvudsakliga mål är att stöda projekt inom utvecklingssamarbete samt via dem förbättra livskvaliteten i u-länderna.

I Helsingfors finns det 13 UFF-butiker, i hela landet finns det 22 st.

Cafe Korvari

Ta dig en kopp kaffe och en örfil (kanelbulle) och sätt dig vid fönsterbordet, och minns scenen där männen som alla heter Frank planerar sin resa till Eira i Aki Kaurismäkis film Calamari Union (1985).

Rosa Izakaya

I Rosa Izakaya kan man smaka på unika cocktails, slappna av med ett glas vin eller njuta av en kall öl.

Förutom drycker erbjuder Izakaya även mat. Den noga planerade menyn består av smaker från Asien som tagit intryck av ställen runtom världen. Portionerna är menade att delas bland bordssällskapet, men det går bra att beställa även var för sig.

Restaurang Tokyo55

Restaurang Tokyo55, grundad 2008, är en av Helsingfors första sushirestauranger. Restaurangen erbjuder en meny som baserar sig på det traditionella japanska köket, anpassad till europeisk smak, samt kvalitetssushi.

I samband med restaurangen finns även sushiskolan Tokyo55 Sushi Academy, som ordnar både öppna och privata sushikurser.