mejlans

neighborhood

Ravintola Mullikka

Mullikka, som finns i f.d. Primulas cafes utrymmen på Mannerheimvägen, är en hemtrevlig kvarterskrog som satsat speciellt på ett brett urval öl från finska småbryggerier. Förutom 8 ölfat även tiotals sorter på flaska. Dessutom erbjuder restaurangen hemgjorda hamburgare samt andra läckerheter.

Fölisö friluftsmuseum

På Fölisöns friluftsmuseum kan man bekanta sig med finländsk byggnadstradition genom att besöka allt från pörten till herrgårdar. Till museiområdet på Fölisön har man flyttat byggnader som är typiska för de olika landskapen i Finland. Byggnaderna ger en bild av den finska byggnads- och boendekulturen från 1700-talet till 1900-talet.

Scandic Meilahti

Ett inbjudande, modernt 11-våningshotell med utmärkta transportförbindelser i Mejlans. Magnifik utsikt, fräscha rum och en populär restaurang garanterar en avkopplande vistelse.

De stilfulla och moderna rummen erbjuder något för alla behov. Man kan se stadens vimmel från alla rum, och rummen på översta våningen har en magnifik utsikt över Helsingfors. Vissa av rummen har även badkar, och det finns rum med extrasängar för större sällskap. Hotellet har över 30 rum som är inredda enligt Invalidförbundets koncept Easy to Move.

Hotellets bastur värms upp varje dag och barn kan roa sig i det trevliga lekområdet. Det finns även en shop som är öppen dygnet runt, en smidig tvättomat och fri Wifi i hela hotellet.

Mejlans arboretum

Mejlans artrika parkarboretum ligger på Mejlans gårds tidigare åkermarker, i en dal mellan tre bergsklippor och mellan Johannesbergsvägen och Mejlansvägen. Den drygt tre hektar stora fridfulla och frodiga parken presenterar träd och buskar som är vanliga i bebyggd miljö. Här finns över 300 träd- och buskarter och över ett hundratal buskrosor. Parkavdelningen anlade arboretet 1967 som besöks- och observationspark för alla som är intresserade av växter. Träden och buskgrupperna är försedda med namnskyltar för att växterna ska vara lättare att känna igen.

En specialitet i Mejlans arboretum är dess rosarium, samlingen av buskrosor.

Villa Angelica

Den gamla romantiska villaidyllen lockar till att koppla av med en kopp kaffe och läckra bakverk. Flertal tesorter och egenbakade delikatesser lockar till en stunds lugn i den kulturhistoriska miljön. Villa Angelica ligger nära Fölisön.