gardesstaden

neighborhood

Bar Haven

Bar Haven i Hotel Haven är ett ypperligt ställe att njuta av baren legendariska sortiment, som består av bl.a. whisky, rum, konjak och champagne.

Ego

Restaurang Ego på Högbergsgatan är en trivsam kvartersrestaurang som serverar god mat och drycker.

aMazed Games Erottaja

aMazed Games Room Escape erbjuder möjligheten att inneha huvudrollen i adrealinfulla och intensiva rymningsrumsspel ur det verkliga livet, på två olika addresser i Helsingfors. I rymningsrummet med verklighetskänsla hamnar spelaren hitta sin väg ut inom en timme genom att lösa gåtor innefattande utförande av uppgifter samt öppnande av lås. Rymningsrummen i aMazed Games saknar tid och plats. Det enda som finns är lås, gåtor samt fröjden av att finna och upptäcka. aMazed Games har satsat på det visuella uttrycket samt på att skapa en äkta stämning med hjälp av scenografikonst samt musik, endel spel kan även spelas tillsammans med en skådespelare. Spelen tar en timme men det är alltid fullt möjligt att försöka fly snabbare.

Eromanga

Vid Kaserntorget bjuds det på färska bageriprodukter, kaffe och traditionell caféstämning. Alla Eromangas produkter bakas dagligen för hand på plats i bageriet i samband med caféet. I utbudet finns såväl salta som söta bakverk, pajer, bullar och bröd. Det mest kända bakverket är Eromangas köttpirog, som tillverkats alltsedan 1946 men fortfarande med samma hemliga recept. Caféet på Magasingatan, som öppnar sina dörrar i tidig morgonstund redan kl.7.30, är mötesplats för allehanda stadsbor.

Eromangas produkter finns till salu även i flera matbutiker runtom huvudstadsregionen.