Golf

Mjölö

Pärlan i yttre skärgården, Mjölö, har sedan 1600-talet fungerat som ett landmärke för sjöfarare, bas för fiskare, fungerat som försvarets holme och som forskningscenter.

Vuosaari Golf

Nordsjö Golfbana (Vuosaari Golf) är en okomplicerad men högklassig golfbana dit det är lätt att sticka in sig för en runda golf. Den 18-håliga banan ligger vid havet och du kan även ta dig dit med båt. Nordsjö-banan är en links-bana i Skotsk stil med kuperad terräng, djupa bunkrar och högt gräs i ruffen mellan banorna. Links-banan ger nya utmaningar åt den erfarna spelaren och goda träningsmöjligheter för nybörjarna.

Paloheinä Golf

Paloheinä Golf är ett golfcentrum öppet för alla. Banan ligger ca.8 km från Helsingfors centrum i Svedängen (Paloheinä). Här finns det en pay & play bana på 9-hål, en övningsbana Evergreen och Finlands största driving range.

Helsingfors Golfklubb

Helsingfors Golfklubb (HGK), Finlands äldsta golfbana, är grundad år 1932 på Tali gård i Sockenbacka, endast 6 km från Helsingfors centrum. Gårdens gamla träd och vackra herrgårdsmiljö ger banan en helt egen atmosfär. Tali golfbana är en parkbana som präglas av små men hala greener och korta förflyttningar till följande hål, vilket ger ett smidigt spel. Under årens lopp har Helsingfors Golfklubb stått värd för många nationella och professionella mästerskap.

I klubbhuset finns restaurang Talin Kartano där man inta en god måltid i historiska miljö med underbar utsikt över banan.

Tali erbjuder mångsidiga övningsområden med driving range och närspelsområde med bunkrar, putting green och pitching area. Poletter till rangen kan köpas av caddiemastern.