Arena

Helsingfors Ishall

Helsingfors Ishall, planerad av Jaakko Kontio och Kalle Räike, öppnades 1. oktober 1966 och är därmed Helsingfors äldsta ishall. Ursprungligen planerades Ishallen för världsmästerskapen i ishockey år 1965.

Ishallen fungerar som hemmaplan för ishockeylaget HIFK. Förutom ishockeymatcher ordnas här konserter, mässor och utställningar, samt lopptorg på lördagar och söndagar om det inte finns andra evenemang då.

Velodromen

Velodromen i Kottby, som ritades av Hilding Ekelund, byggdes åren 1938-40 för de planerade Olympiska spelen 1940 som sedan inhiberades. I de Olympiska spelen 1952 användes Velodromen som en av tävlingsplatserna. Helsingfors stad renoverade Velodromen 1997-2000 och då renoverades cykelbanorna och en konstgräsplan anlades. På konstgräsplanen spelas bl.a. amerikansk fotboll, lacrosse och landhockey.

Roddstadion

Roddstadion i Edesviken byggdes 1939 för de planerade olympiska spelen i Helsingfors 1940. Stadion ritades av Hilding Ekelund. Idag ordnas här roddträningar (Roddföreningen SMARK), allsångstillfällen (SULASOL) och vintertid även SMARKs vinterbad. Bredvidliggande Roddpaviljongen, som ursprungligen var tänkt som presspaviljong i de Olympiska spelen år 1940, fungerar idag som fest-och möteslokal.

Braheplanen

Braheplanen är en idrottsplan i Åshöjden. Sommartid fungerar idrottsplanen som korgbolls- och fotbollsplan. Vintertid idkas här skridskoåkning och bandy. Även skridskouthyrning vintertid.

Tölö bollplan

Bollplanen (Bollis) består av en naturgräs- och en konstgräsplan. Bollplanen invigdes år 1915 och var den första ordentliga naturgräsplanen avsedd för fotbollsspelande. Bollis har ända sedan början fungerat som mötesplats för både världsstjärnor, professionella och amatörspelare samt åskådare.

Bolt Arena

Bolt Arena i Tölö fungerar som fotbollslagen HJK:s och HIFK:s hemmaplan. I arenan arrangeras förutom idrottsevenemang även konserter och företagsevenemang. Det finns 10 770 platser i läktaren.

Olympiastadion

Olympiastadion, som blev färdigt år 1938, planerades av arkitekterna Yrjö Lindegren och Toivo Jäntti. OS ordnades år 1952 i Helsingfors. På Olympiastadion anordnas idag inhemska och internationella idrottstävlingar samt friluftskonserter. Det 72 meter höga stadiontornet bjuder på en underbar utsikt över Helsingfors.

På Olympiastadion finns även restaurang Bistro Stadion samt Idrottsmuseet.

Stadions besökarcenter finns vid foten av Stadiontornet. I besökarcentret kan man fritt sätta sig ner i Isku Loungen och låta den unika stämningen sjunka in.

Via besökarcentret kommer man även till Stadions mötes- och motionslokaler, till Stadiontornet samt till restaurangen Bistro Stadion. Här börjar även de guidade turerna.