Biograf

Kino K13

Biografen Kino K13 serverar filmbranschen och firar filmkultur med olika film visningar. Lyhyesti kerran kuussa ("Kort en gång i månaden") är en avgiftsfri filmmatiné som ordnas av Finlands filmstiftelse.

Även beställningsvisningar.

Kino Regina

Nationella audiovisuella institutets biograf Kino Regina bjuder på filmupplevelseri centrumbiblioteket Ode. Förutom klassiker visar Kino Regina även såväl kortfilmer som konstfilmer och alternativa filmer.

Det finns i regel tre föreställningar per dag, sex dagar i veckan, från tisdag till söndag.

Tennispalatset

Tennispalatset är ett kultur- och fritidscentrum i Kampen. Funkisbyggnaden ritades av arkitektstuderanden Helge Lundström. Tennispalatset byggdes 1937 som bilverkstad och parkering, tennisplanen och valvhallarna över dem byggdes ett år senare. Under olympiaden 1952 användes den nybyggda idrottssalen under bågtaket för korgbollstävlingar. Byggnaden var ursprungligen avsedd att vara tillfällig och stod tidvis under rivningshot. Tennispalatsets lämplighet för kulturellt bruk togs till övervägande 1993, och alltsedan 1999 har det haft den funktion den har idag. I Tennispalatset fungerar bl.a. Finnkinos biograf och HAM-Helsingfors Konstmuseum.

Riviera

En superb liten privat biograf och bar i Berghäll. Tillsammans med filmen kan man ta sig något smått att äta och dricka, eller varför inte välja en drink från barens filminspirerade cocktailmeny. Det är även möjligt att ordna privata tillställningar i denna biograf med 55 platser.