Te

Terummet Tokuyûan

Finlands första traditionella japanska terum Tokuyûan finns på Vargön, i bastionen Dygd, på Sveaborg. I terummet studerar man japansk tekonst eller chadô, som utövas under traditionella tetillställningar.

Ungefär en gång i månaden ordnas öppet hus på terummet.

Robert's Coffee Rosteributik & Gelato Factory

En liten, mysig rosteributik där man hittar ett brett urval av Robert's Coffees färskrostade kaffeblandningar, orginalkaffen och espressoblandningar, samt över 70 olika teblandningar. De duktiga baristorna hjälper gärna att hitta fram till nya smakupplevelser och besvarar frågor om kaffe och te. Här kan man också se på medan gelatomästaren tillverkar färsk artisanglass av säsongens råvaror och provsmaka hans senaste kreationer. I Rosteributiken kan man både slå sig ner och njuta av en kopp kaffe och en gelato på plats eller köpa produkter med hem i lösvikt.

théhuone

Théhuone är en skandinaviskt fräsh och kundorienterad tebutik. Eriksgatans théhuone (sve. thérum), som grundades 2005, är Finlands första terum. Här ordnas även thé-tastingar.

Ett annat théhuone finns i köpcentret Ainoa i Hagalund, Esbo.

The Ounce

I tebutiken The Ounce hittar man viktoriansk atmosfär samt vänlig och professionell betjäning. Teet säljs per uns för att hedra gamla engelska traditioner. I samband med butiken finns även ett litet terum där man i lugn och ro kan smaka på välbryggt te.

Chaya tebutik

Chaya är en tebutik som specialiserar sig på tesorter från östra Asien, dvs. Kina, Taiwan, Japan och Korea. Det finns över 250 tesorter samt ört-och fruktteer. I butiken kan man även köpa mindre påsar (från 25gr.) om man t.ex. vill prova på flere sorter.

TeeMaa

TeeMaa är ett terum och tebutik som specialiserat sig på tebryggning i gongfu-stil. Teet införskaffas i mån av möjlighet direkt av producenterna. Butiken ordnar även te-evenemang, både öppna tillställningar och privata på beställning.