Utbildning

Sofia Helsinki

Sofia Helsinki i Torgkvarteren mellan Senatstroget och Salutorget är ett ypperligt ställe att arbeta på, träffa människor näsa mot näsa och njuta av restaurangens delikatesser.

Co-workingutrymmen, restaurang och evenemangs- och mötestjänster.

Tiedekulma - Tankehörnan

I Tankehörnan står du inför toppvetenskapen i hjärtat av Helsingfors universitets centrumcampus. Tankehörnan inspirerar till avslappnade avstickare, trivsamma studier, livliga grupparbeten och intressanta möten. Tankehörnan bjuder på diskussioner, temaevenemang, lättsmält vetenskap och grupparbetsutrymmen i tre våningar. Tiedekulma Cafe ger dig energi för hjärnan och krafter för dagen. Tiedekulma Shop erbjuder ett rejält paket med vetenskap samt högklassiga relaterade produkter, bl.a. Helsingfors Universitetets egna produkter. Hos Tankehörnan är både dörrarna och sinnena öppna för alla, alla dagar i veckan.

Konstuniversitetets Teaterhögskola

Konstuniversitetets Teaterhögskola är en forskningsenhet som arbetar för att väcka intresse för och förnya scenkonsten. Konstuniversitetets Teaterhögskola svarar för den högsta utbildningen inom scenkonst. Från Teaterhögskolan utexamineras skådespelare, regissörer, dramaturger, ljus- och ljuddesigner, dansare, koreografer, performancekonstnärer samt dans- och teaterlärare.

Teaterhögskolan har årligen 40-50 premiärer, till största delen offentliga.

Konstuniversitetets Sibelius-Akademin

Konstuniversitetets Sibelius-Akademin förmedlar den högsta musikutbildningen i Finland. Den konstnärliga verksamheten utgör kärnan i Sibelius-Akademins undervisning när det gäller att fostra de studerande till konstnärer.

Sibelius-Akademins konstnärliga verksamhet är mångsidig och bjuder på överraskningar. Den konstnärliga verksamheten kulminerar i de offentliga konserterna, som uppgår till 600 per år. Merparten av konserterna hålls i Helsingfors Musikhus.