Nuuksio

Noux Renpark

Noux Renpark är Finlands sydligaste plats där man kan se renar. Entréavgiften inkluderar chansen att mata renarna, kaffe och pinnbröd vid lägerelden i den stämningsfulla kåtan och personalens tjänster. En liten souvenirbutik är öppen under besöket.

Ej möjligt att ta med hundar till området. Kortbetalning rekommenderas.

OBS! Vänligen observera att Renparken ligger på ett privat område, tillgång till området är tillåtet endast under allmänna öppettider eller då man bokat tid på förhand.

Natura Viva - Haukanpesä i Noux

Informationsstugan Haukanpesä i Noux är ett utmärkt startställe för en naturutflukt i Noux nationalpark. Hyr en kanot, SUP-bräde, roddbåt eller en fatbike. Grupper kan även hyra bastun vid stockstugan Haukkalampi. Cafe Silva erbjuder läckerheter och gott kaffe. Guidade turer för både enskilda besökare och grupper. Bege dig på ett oförglömligt äventyr i Noux!

Karjakaivo friluftsområde

Karjakaivo friluftsområde ligger i Esbo, 30 km från Helsingfors, mellan Bodom träsk och Långträsk i Noux.

Helsingfors stad förvärvade huvudlägenheten år 1963. Området sträcker sig från Hynkänlampi i söder till Rojärv i norr.

Det är en ödemark med terräng från istiden, kännetecknad av stora höjdskillnader. Det fridfulla landskapet domineras av branta klippor och flyttblock, sjöar och tjärnar med vackra stränder samt frodiga kärr och våtmarker.

Solvalla-Swinghill

Skidcentret Solvalla-Swinghill ligger i Noux, Esbo, i närheten av Solvalla Idrottsinstitut och Finlands naturcentrum Haltia. Swinghill har tre olika backar som lämpar sig för såväl avancerade åkare som nybörjare. Det finns en utmanande tävlingsbacke, en långsluttande familjebacke och en barnbacke. Den största höjdskillnaden är 75 meter. Från backen har man en fin utsikt över Noux Långträsk.

Haltia Finlands naturcentrum

Finlands naturcentrum Haltia är ett natur- och utflyktscentrum där du får en äkta upplevelse av hela Finlands natur. Haltias naturutställningar tar dig med till de mäktiga landskapen i Finlands nationalparker och till naturhuvudstaden Helsingfors naturområden.

Hållbara Haltia är porten till Noux nationalpark. I Haltia är man omringad av Noux Långträsks fina vyer och lätta naturleder.

Från Haltia får du information om Noux och andra nationalparker i Finland, mat och kaffe från Restaurang Haltia samt nationalparksprodukter från naturbutiken.