Aktivitetsplatser

Raivoomo

Raivoomo är ett ställe där man kan ha roligt på ett nytt, unikt sätt. På Raivoomo kan man lätta på stressen på ett säkert och njutbart sätt.

Tanken är simpel. Man väljer ett rum där det finns en massa saker som man slår sönder med ett baseballträ. Saker såsom mikrovågsugnar, bärbara datorer, dammsugare, glas och tallrikar.

aMazed Games Erottaja

aMazed Games Room Escape erbjuder möjligheten att inneha huvudrollen i adrealinfulla och intensiva rymningsrumsspel ur det verkliga livet, på två olika addresser i Helsingfors. I rymningsrummet med verklighetskänsla hamnar spelaren hitta sin väg ut inom en timme genom att lösa gåtor innefattande utförande av uppgifter samt öppnande av lås. Rymningsrummen i aMazed Games saknar tid och plats. Det enda som finns är lås, gåtor samt fröjden av att finna och upptäcka. aMazed Games har satsat på det visuella uttrycket samt på att skapa en äkta stämning med hjälp av scenografikonst samt musik, endel spel kan även spelas tillsammans med en skådespelare. Spelen tar en timme men det är alltid fullt möjligt att försöka fly snabbare.

Noux Renpark

Noux Renpark är Finlands sydligaste plats där man kan se renar. Entréavgiften inkluderar chansen att mata renarna, kaffe och pinnbröd vid lägerelden i den stämningsfulla kåtan och personalens tjänster. En liten souvenirbutik är öppen under besöket.

Ej möjligt att ta med hundar till området. Kortbetalning rekommenderas.

OBS! Vänligen observera att Renparken ligger på ett privat område, tillgång till området är tillåtet endast under allmänna öppettider eller då man bokat tid på förhand.

Fööni

Fööni-vindtunneln och Bar & Cafe Hangaari erbjuder upplevelser för alla sinnen. I Fööni kan man prova på att flyga själv eller komma och se vad friflygning i en vindtunnel är som bäst. Det är även flyguppvisningar längs hela dagen för den som vill se på, och samtidigt kan man avnjuta ett glas kvalitetsdryck eller en kopp färskbryggt kaffe i Hangaari.

Kids escape - Family escape

Första escape room-spel för barn i Helsingfors. Rymningsspelen passar barn mellan 8-13år, det finns även spel som passar barnfamiljer och nybörjare. För spel på svenska eller engelska, vänligen kontakta Kids escape på förhand.

Spelen finns på olika adresser i Vallgård.

Rush-trampolinpark

Rush Helsinki öppnades i april 2016 som den första trampolinparken i Norden. I parken finns mångsidiga aktiviteter passliga för både fritid och motion, samt för mera målinriktad träning. Det finns ett hundratal trampoliner, även en för fritt fall från fem meter.
Parken är tillgänglig för alla åldrar.

Billigare biljetter under Happy Hour (gäller inte under skolornas semestertider) och Family Time Jump-turerna. Musik och diskoljus på ons, fre och lö under Hohto Hyppy.

Det är bra att reservera hoppturen på förhand.