Auditorium

Kino K13

Biografen Kino K13 serverar filmbranschen och firar filmkultur med olika film visningar. Lyhyesti kerran kuussa ("Kort en gång i månaden") är en avgiftsfri filmmatiné som ordnas av Finlands filmstiftelse.

Även beställningsvisningar.

Hotell Korpilampi

Hotell Korpilampi i Esbo finns på stranden av det vackra träsket Korpilampi. Skogarna som omringar hotellet erbjuder enastående möjligheter för olika aktiviteter, vila och rekreation i det gröna. Naturen finns närvarande även i hotellet, nordiska varma toner tillsammans med imponerande naturbilder skapar trivsam atmosfär.

Hotellet har 106 trivsamma rum, som passar såväl konferensgäster som grupper och enskilda business- eller fritidsresenärer. En del av rummen har en vy över skogen eller träsket. I rumspriset ingår en riklig frukostbuffé, morgon- och kvällsbastu samt användningen av simbassäng och gym, gratis parkering och trådlös internetuppkoppling.

Á la carte restaurangen erbjuder rätter som baserar sig på rena nordiska smaker.

Hotell Korpilampi byggdes ursprungligen som konferenshotell och idag betjänar hotellets auditorium, konferensutrymmen och restaurangen privata- och företagsevenemang och konferenser upp till 350 personer.

Finlands Flygmuseum

Finlands Flygmuseum är ett specialmuseum på riksnivå där det visas civila och militära flygmaskiner samt segelflygplan, likaså stora mängder föremål med anknytning till flyget, som flygmotorer, propellrar, instrument, radioutrustning och modellflyg.

Även museibutik och café.

Dipoli

Dipoli är Aalto-universitetets huvudbyggnad sedan 2017 och fungerar som universitetets gemensamma mötesplats. Byggnaden är känd för sina mångsidiga utrymmen och fungerar fortsättningsvis som en gemensam mötesplats då de allmänna utrymmena är även öppna för allmänheten.

Dipoli är ursprungligen designad av Raili Pietilä och Reima Pietilä som teknologernas studenthus. Byggnaden stod färdig år 1966. Denna finska arkitekturens pärla med sin granitfasad har inspirerats av den underliggande berggrunden och den omringande skogen.

Tekniska museet

Tekniska museet berättar historien om förhållandet mellan tid, människor och teknik. Det bevarar, undersöker, tolkar och vidarebefordrar historien, nutiden och framtiden för finsk teknik och industri.

Museets permanenta och speciella utställningar hålls i en härlig gammal industrimiljö vid den natursköna Gammelstadsforsen.

Gratis inträde till Tekniska museet på torsdagar.

Ekudden

Villa Ekudden, som chefredaktör Amos Anderson donerade till staten 1940, har varit ämbetsbostad för presidenterna Risto Ryti (1940 - 1944), Gustaf Mannerheim (1944 - 1946) och Urho Kekkonen (1956 - 1981). Ekudden har varit skådeplats för många politiska förhandlingar och avgöranden. Speciellt under president Kekkonens 25-åriga ämbetstid blev namnet Ekudden rent av ett begrepp i det politiska livet och språkbruket i Finland. Efter president Kekkonens död blev Ekudden ett museum. Museet öppnade sina dörrar i december 1987. Café Adjutant och museibutik i museets sidobyggnad.

Nationalmuseum

Nationalmuseet presenterar Finlands historia från förhistoria till 1800-talet. Unika föremål berättar om livet under mer än 10 000 års tid. Tillfälliga utställningar om aktuella ämnen.

Nationalmuseets byggnad planerades av arkitekterna Herman Gesellius, Armas Lindgren och Eliel Saarinen. Med sina granitfasader och dekorativa detaljer i täljsten är byggnaden ett av de förnämsta byggnadsverken i nationalromantisk stil i Finland. Museet öppnades för allmänheten 1916.

I museet finns även café och museibutik.

Fritt inträde till museet varje fredag kl. 16.15-18.

Savoy-teatern

Savoyteatern finns i centrum av Helsingfors, nära Esplanadparken. Internationella artister, inhemska stjärnor, musik, dans, musikteater m.m. Savoyteatern är särskilt känd som konsertplats för världsmusik.