Skärgårdsrestaurang

Restaurang Savu

Restaurangen Savu finns i en gammal stockbod som i tiden var ett tjärförråd, på Tjärholmen vid Kronohagen. Säsongens bästa finska smaker. I restaurangsalen finns kundplatser för 80 personer. Sommartid även en uteservering.

Lonnan ravintola

Restaurangen på Lonnan serverar somrig skärgårdsmat med modern twist. Köket använder sig av inhemska säsongens råvaror enligt tillgång, med betoning på närproducerade och ekologiska råvaror.

Skiffer Liuskaluoto

Restaurang Skiffer kombinerar god mat och goda drycker med underbar havsutsikt. Atmosfären är unik med modern design och traditionella maritima element. Restaurangen serverar gourmet-pizzor av högklassiga råvaror från maj till september.

Ej bordsreservationer.

Förbindelsefärja till Skiffergrundet avgår antingen från HSS egna brygga vid Havsstranden, mellan Cafe Carusel och Kompasstorget, eller från Kompassbryggan vid Kompasstorget.

Restaurang Walhalla

Restaurang Walhalla ligger på Sveaborg, på Gustavssvärds sydspets och är en högklassig gourmetrestaurang. Den vackra kaponjären Delwig fungerar som matsal. I samband med restaurangen fungerar även Pizzeria Nikolai, en utsiktsterrass samt en bar.

Walhalla har vanligtvis öppet från första maj ända till höstens kräftskivor. Restaurangen kan även beställas året om.

Restaurang Walhalla finns i Gustavssvärds bastioner i sydspetsen av Sveaborg, nära Kungsporten. Sommartid trafikerar JT-Line från Salutorget direkt till Kungsporten. Från huvudbryggan i Sveaborg, där HRT:s färja lägger till, är det en ca. 1,5km promenad till Walhalla

Restaurang Uunisaari

Restaurang Uunisaari på Ugnsholmen är en trivsam restaurang med fullständiga rättigheter och ett café med solterrass och två bastun. Restaurangens huvudbyggnad sanerades 1999 under museiverkets övervakning. De gamla tegelväggarna skapar en varm och högtidlig stämning.

I samband med restaurangen finns även två beställningsbastur.

Båtförbindelse på sommaren från Havsstranden (Kompasstorget). Vintertid, från medlet av november till april, kommer man över till holmen längs en pontonbro.

Restaurang Särkänlinna

Restaurang Särkänlinna ligger i en historisk befästningsbyggnad på ön Långören (Särkkä), utanför Brunnsparken. Restaurang Särkänlinna är ett ypperligt alternativ för trevliga middagar, möten och kräftskivor.

Förbindelsebåten avgår från Ulrikasborgsbryggan i Brunnsparken.