Vaksimning

Oitans friluftsområde

Oitans friluftsområde som ligger intill Bodomträsket bjuder på en mängd aktiviteter året om.

Vintertid, om vädret tillåter, kan man skida, åka skridskor, gå med snöskor, åka terrängcykel och simma i vake. Bastun i stenladugården värms upp dagligen vintertid. På sommaren värms basturna på veckosluten.

Sommartid fungerar Bodom träskets strand som Esbobornas populäraste simstrand. I närheten finns även en frisbeegolfbana, beachvolleyplan samt en Angry Birds-lekpark.

Dessutom finns motionsbana, naturstig och fasta orienteringskontroller, och längs friluftsstråken kommer man ända till Noux nationalpark och Luk friluftsområde.

Friluftscentrets restaurang erbjuder läckra och hälsosamma delikatesser samt lunch. Dessutom finns det redskapsuthyrning.

Kuusijärvi - Hanaböle

Kuusijärvi är ett populät rekreationsområde i Vanda. Sommartid lockar Vanda största badstrand, bastur och naturaktiviteter besökare. Vintertid lockar vinterbad, väl omskötta skidspår och traditionella rökbastur.

I huvudbyggnaden finns det året om öppna Café Kuusijärvi som serverar lunch på vardagar och sopplunch på veckosluten.

Löyly

Löyly, restaurang och allmän bastu med unik arkitektur samt omgivning, öppnades år 2016. I byggnaden finns en restaurang med stor terrass/uteservering samt tre bastur. Basturna är vedeldade; en av dem är den enda rökbastun i Helsingfors som har öppet för allmänheten. Mellan basturna finns ett spaområde med ett rum där man kan vila framför en öppen spis. Från basturna kan man kliva ut på terrassen och svalka sig, och det är även möjligt att bada i havet, även på vintern. Kvinnor och män har egna omklädningsrum och duschrum, men basturna samt de andra utrymmena är gemensamma, därför ombedes man använda baddräkt.

Löylys restaurang, som föredrar ekologiska och närproducerade råvaror, erbjuder lunch, middag och lördagsbrunch.