Sommarrestaurang

Cafe Kobben

Skatakobben precis invid Helsingfors centrum är den minsta utflykts- och restaurangön i Helsingfors som har öppet för allmänheten.

Cafe Kobben ligger på öns högsta topp. Lotsstugan har restaurerats och fungerar som en café-restaurang. I strandboden bakas läckra pizzor i äkta gaseldade italienska pizzaugnar till köksmästare Arto Rastas recept. Förutom pizza erbjuds även kalla och varma drycker samt salt och sött. Dessutom erbjuds även äkta pannkaffe då och då.

Till ön kommer man under sommarsäsongen med en reguljärt trafikerande förbindelsebåt från Salutorgets Kolerabassäng.

Café Blobba

Café Blobba är ett sommarcafé och terass på Blåbärslandet, vid båtvarvet. Läcker lunchsoppa och härliga bakverk, tillsammans med positiv stämning och serviceinriktad personal.

Lonnan ravintola

Restaurangen på Lonnan serverar somrig skärgårdsmat med modern twist. Köket använder sig av inhemska säsongens råvaror enligt tillgång, med betoning på närproducerade och ekologiska råvaror.

Skiffer Liuskaluoto

Restaurang Skiffer kombinerar god mat och goda drycker med underbar havsutsikt. Atmosfären är unik med modern design och traditionella maritima element. Restaurangen serverar gourmet-pizzor av högklassiga råvaror från maj till september.

Ej bordsreservationer.

Förbindelsefärja till Skiffergrundet avgår antingen från HSS egna brygga vid Havsstranden, mellan Cafe Carusel och Kompasstorget, eller från Kompassbryggan vid Kompasstorget.

Restaurang Walhalla

Restaurang Walhalla ligger på Sveaborg, på Gustavssvärds sydspets och är en högklassig gourmetrestaurang. Den vackra kaponjären Delwig fungerar som matsal. I samband med restaurangen fungerar även Pizzeria Nikolai, en utsiktsterrass samt en bar.

Walhalla har vanligtvis öppet från första maj ända till höstens kräftskivor. Restaurangen kan även beställas året om.

Restaurang Walhalla finns i Gustavssvärds bastioner i sydspetsen av Sveaborg, nära Kungsporten. Sommartid trafikerar JT-Line från Salutorget direkt till Kungsporten. Från huvudbryggan i Sveaborg, där HRT:s färja lägger till, är det en ca. 1,5km promenad till Walhalla

Restaurang Uunisaari

Restaurang Uunisaari på Ugnsholmen är en trivsam restaurang med fullständiga rättigheter och ett café med solterrass och två bastun. Restaurangens huvudbyggnad sanerades 1999 under museiverkets övervakning. De gamla tegelväggarna skapar en varm och högtidlig stämning.

I samband med restaurangen finns även två beställningsbastur.

Båtförbindelse på sommaren från Havsstranden (Kompasstorget). Vintertid, från medlet av november till april, kommer man över till holmen längs en pontonbro.