Välmående

Oitans friluftsområde

Oitans friluftsområde som ligger intill Bodomträsket bjuder på en mängd aktiviteter året om.

Vintertid, om vädret tillåter, kan man skida, åka skridskor, gå med snöskor, åka terrängcykel och simma i vake. Bastun i stenladugården värms upp dagligen vintertid. På sommaren värms basturna på veckosluten.

Sommartid fungerar Bodom träskets strand som Esbobornas populäraste simstrand. I närheten finns även en frisbeegolfbana, beachvolleyplan samt en Angry Birds-lekpark.

Dessutom finns motionsbana, naturstig och fasta orienteringskontroller, och längs friluftsstråken kommer man ända till Noux nationalpark och Luk friluftsområde.

Friluftscentrets restaurang erbjuder läckra och hälsosamma delikatesser samt lunch. Dessutom finns det redskapsuthyrning.

Villa Vuosanta

Den havsnära mötes- och festvillan Vuosanta erbjuder allmänna bastuturer månatligen i sin stockbyggda, vedeldade strandbastu.

Den rymliga och trivsamma bastun garanterar ett mjukt bastubad för t.o.m. 20 badare åt gången. Möjligt att simma i havet (så länge havet är öppet).

Vänligen se datum för bastuturerna på websidan.

Uusi Sauna

Uusi Sauna på Busholmen är en modern kvartersbastu, en kombination av allmän bastu och restaurang, där man kan njuta av stämningen även om man inte badar bastu. Uusi Sauna har kundplatser i restaurangen för ca. 100 samt två uteserveringar/terrasser.

Basturna för män och kvinnor värms med träpellets. Det finns även en elbastu som hyrs för privat bruk.

St. George Care

St. George Care-spa är en urban oas, där kroppen och sinnet kan glömma vardagen en stund. St. George Care erbjuder behandlingar, massage, sömn- och kostkonsultation samt spa- och gymmedlemskap. Behandlingarna bygger på två produktserier: ungerska hudvårdsserien Omorovicza samt finska Lumene. I samband med behandlingarna kan man njuta av det lugna bastu- och poolavdelningen samt loungen.

Åldersgränsen till St. George Caren spa, gymet och behandlingarna är 16år.

Lähteen sauna

Bastubyggnaden på fd. Lappvikens sjukhusområde byggd på 1880-talet var i tiden i användning av sjukhuspersonalen och patienterna. Läget vid havet och den fantastiska miljön i sjukhusområdet erbjuder en unik bastuupplevelse i Helsingfors.

Allmänna bastuturer ti-to, endel är även blandade turer. Bastun kan även hyras privat utanför normala öppettider.