Finsk

Sticky for
restaurants

Restaurang Savu

Restaurangen Savu finns i en gammal stockbod som i tiden var ett tjärförråd, på Tjärholmen vid Kronohagen. Säsongens bästa finska smaker. I restaurangsalen finns kundplatser för 80 personer. Sommartid även en uteservering.

Joutsen Brand Store

Finska Joutsen Finland Oy är världens nordligaste tillverkare av dunprodukter. Joutsen dunjackor och -sängkläder är producerade av världens bästa dunkvalitet.

Dunet som används är biprodukt av köttproduktion, och kommer från kända producenter huvudsakligen i Spanien och Frankrike. Dunet kan även spåras med hjälp av partinummer. Produkterna tillverks huvudsakligen i Riihimäki i Finland samt i Estland. Joutsen är den enda i sin bransch som har rätten att använda Allergimärket som Allergi-, hud- och astmaförbundet beviljar.

Okra shop

Konsthantverk och designbutik Okra ligger i Helsingfors centrum, på kanten av Senatstorget, i omedelbar närhet av Helsingfors domkyrka.

Vuokko Shop

Kläder och tyger designade av Vuokko Eskolin-Nurmesniemi är klassiker inom finska textildesign. I butiken på Högbergsgatan säljs både nyheter och klassiker!

Uhana Store Helsinki

Uhana Design är ett finskt klädesmärke som designar högklassiga, men samtidigt glada kläder, stickade plagg samt smycken för kvinnnor. Märket föddes av önskan att framställa perfekt sittande kläder av kvalitet, som ser precis rätta ut. Uhanas produkter tillverkas förutom Finland, även i Estland, Litauen och Portugal.

Hakola Shop

Hakola Huonekalu Oy är en finsk möbeltillverkare från Jurva i Södra Österbotten, ett familjeföretag i tredje generationen. Hakola har tillverkat soffor och möbler i samma fabrik redan i över 50 år. Att fortsätta och förnya den österbottniska hantverkartraditionen är företagets stolthet. Tillsammans med nya finska designers skapar Hakola produkter som håller från generation till generation.

Hakola Shop finns på Annegatan i Helsingfors centrum.