Bistro

Alexanderplats Brasserie & Bar

Brasserie & Bar Alexanderplats är en välkomnande och ambitiös restaurang på Södra esplanaden, med en hemtrevlig bar samt rikligt med plats för matgäster. Brasseriet erbjuder rätter som lagas av de bästa råvarorna och som presenteras enkelt och elegant. På menyn hittar man ofta europeiska klassiker.

Puben serverar ett brett sortiment öl och vin.

Penélope

Okomplicerad restaurang i bistrostil som hämtar sin inspiration i Medelhavsländerna, med betoning på högklassiga råvaror och vänlig betjäning.

Bistro Gimis

Kvarterskrogen i Gräsviksstranden, Bistro Gimis, är som en liten bit Helsingfors - "stadi"-smaker*, känslan av rörelse och havets närhet gör den till en intressant mötesplats i detta snabbt växande område i Helsingfors. Restaurangen använder råvaror från småproducenter samt av närproducenter, t.ex. fisk från närliggande fiskevatten.

*) "stadi" är Helsingforsdialekt och betyder stan

Töölön Sävel

Bistro Töölön Sävel finns ett stenkast från Tölö torg. Matsalen är luftig och ljus; 50-tals inredningen och musiken från gångna tider bidrar till en avslappnad atmosfär. På menyn finns såväl klassiker som bl.a. flammkuchen och hamburgare. På söndagar erbjuds brunch.

Garden by Olo

Bistro Garden by Olo är den berömda restaurang Olos "bakficka". Som motvikt till Olos lugna elegans erbjuder Garden, som finns på den uppvärmda innergården, en mera avslappnad stämning. Den trädgårdslika stämningen på innergården med högt glastak bidrar till en känsla av Sydeuropa, där även barnfamiljer är välkomna!