Simhall

Britas idrottsparks simhall

Britas simhall i Centralparken är en del av idrotts- och friluftsparken i Britas som utgörs av ett antal idrottsanläggningar. Sim- och bollhallen är en helhet i funkisstil från år 1968.

I simhallen finns stor bassäng, barnbassäng, hopptorn, undervisningsbassäng med vattenrutchkana, café och solterass.

Sommartid finns här också den populära utesimplatsen Plotti, som lockar speciellt barnfamiljer.

Jakobacka simhall

Jakobacka simhall planerades ursprungligen för högstadieskolan Jakomäen yläaste och togs i bruk 1972. Simhallen finns på skolans källarplan och öppnades på nytt 2010 efter en grundreparation som helt och hållet förnyade hallens funktioner. Förutom simbassänger och duschutrymmen finns här även ett gym.

Georgsgatans simhall

Georgsgatans simhall invigdes 4.6.1928. I flera årtionden var simhallen den enda som var öppen för allmänheten i Finland. Hallen är en arkitektoniskt värdefull byggnad och ett representativt exempel på sin tids klassicism. Genom årtiondena har hallen bevarat sitt ursprungliga utseende och efter en renovering som påbörjades 1997 öppnades hallen stilfullt restaurerad för allmänheten i oktober 1999. Badtiderna i simhallen är uppdelade i separata turer för damer och herrar och man kan bada med eller utan baddräkt. Simning med baddräkt har varit tillåten från september 2001. Spastämning kan avnjutas i simhallens andra våning där man under besöket får en loge till sitt förfogande. Här finns en vedeldad bastu samt ång- och el-bastu. Efter bastubadet är det även möjligt att slappna av iklädd badrock och njuta av delikatesser från Cafe Yrjö (www.cafeyrjo.net).

Östra centrums simhall

Östra centrums simhall passar för alla åldrar. Den stora simhallen är byggd in i berget, här ryms t.om. 1000 besökare på en gång.

Barnpool och 2 vattenrutschbanor, 50 meters bassäng, hopptorn (3 och 5 meter), 6 bastur samt bl.a. bubbelpool, ångbastu, kallvattensbassäng och massage på förhandsbeställning.