Helsingfors skivaffärer

A close up of someone browsing through a box of records at a flea market.
Lead text
Trots att musikindustrin genomlever en period med omvälvningar och de stora skivaffärerna har försvunnit från gatubilden, finns det i Helsingfors fortfarande många utmärkta skivaffärer. Vi har för vinylsamlare och musikälskare uppgjort en gjort en lista över skivaffärer i Helsingfors.

Digelius 

Digelius Music är en skivbutik, grundad år 1971, som är specialiserad på folkmusik och jazz, men även klassisk- och experimentell musik, fågelsång, filmmusik och endel rock & pop. Både nya och second hand cd- och lp-skivor, även c-kassetter och DVD:n.

Eronen

Eronen skivbutik, grundad år 1977, som är specialiserad på bl.a.reggae, salsa, afro, soul, latin, klassisk- och jazzmusik.

Black & White Records

Black & White Records erbjuder ett brett urval second hand skivor i alla genren. Även ett stort urval nya cd- och lp-skivor, och annat behövligt för samlare.

Fuga

Fuga, som specialiserat sig på klassisk musik, finns i Musikhusets utrymmen i centrum. I sortimentet finns ca. 15 000 CD:n och hundratals DVD:n

Rolling Records

Rolling Records, grundad år 2015, köper och säljer både gamla och nya vinyler, i de flesta musikgenren.

Levykauppa Äx

Levykauppa Äx är Finlands största skivbutikskedja. Butik även i Hagnäs.

Keltainen Jäänsärkijä

Legendarisk skivaffär Keltainen Jäänsärkijä invid rocklubben Tavastia. Nya och använda CD:n och vinyler.

Music Hunter

Skivbutik Music Hunter specialiserad på musikrelaterade samlarobjekt.

Fresh Garbage Records

Fresh Garbage Records på Mannerheimvägen, är specialiserad på gamla lp-skivor. Såväl vanliga som rariteter i alla musikgenren.

We Jazz

We Jazz är en festival, ett skivbolag, en skivbutik och ett kollektiv. We Jazz Record Shop är en begagnad och ny vinylskivaffär.

Hippie Shake Records

Hippie Shake Records har specialiserat sig på bl.a 60-och 70-talets sällsynta rock och hardrockskivor. I butiken finns tusentals 7" & 12" singles, LP och CD skivor och CD-singles från hela världen.

Goosebumbs Records

Goosebumbs Records erbjuder gästerna möjlighet att sitta i en bekväm fåtölj ett ögonblick, sätta hörlurarna på öronen och lyssna på vinylen. Butikens urval innehåller mest använda vinyler, CD-skivor, c-kassetter, DVD-skivor, vhs och musikböcker.

All That Plazz

En liten butik, skivaffär, bokhandel, café och konstutrymme. All That Plazz är en underbart kurerad liten hemlighet i hjärtat av Töölö.

Stupido Market

Stupido Marketistä löydät niin uudet kuin käytetytkin levyt, vaatteet, kirjat jne.

A.H. Records

Liten skivaffär A.H. Records som specialiserat sig på begagnad vinyl.

Kvlt Record Store

Extrema musik rariteter finns i skivbutikens Kvtl urval. Över 4000 titlar, CD-skivor och vinylskivor, kassetter, skjortor och DVD-skivor.

Vinyl Music - Lauttasaaren Levykauppa

I den här musikbutiken hittar du tusentals begagnade vinylskivor, tusentals CD-skivor som används i jukeboxar och även mycket använda DVD-filmer. Vinyl Music Lauttasaari visar också begagnade och renoverade jukeboxar samt andra spel- och musikprodukter.

Redhill Records

Redhill Records säljer, byter och köper vinylskivor, C-kassetter, CD-skivor, böcker och DVD-filmer.

Monomatic Records

Monomatic Records är en alternativ skivbutik i Hagnäs.

Goofin' Records

Goofin' Records har ett brett sortiment bl.a. 50s, 60s, surf, rockabilly och psychobilly, både på vinyl och CD.

Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Trots att musikindustrin genomlever en period med omvälvningar och de stora skivaffärerna har försvunnit från gatubilden, finns det i Helsingfors fortfarande många utmärkta skivaffärer. Vi har för vinylsamlare och musikälskare uppgjort en gjort en lista över skivaffärer i Helsingfors.