Pulkabackar i Helsingfors

Sledding in Kaivopuisto
Lead text
I Helsingfors finns många populära pulkabackar, nästan i varje park finns någon liten sluttning, där det går bra att åka nedförs med pulka. Här kommer några exempel på populära pulkabackar i staden. Av pulkabackarna är det endast pulkabacken i Svedängen som upprätthålls av Helsingfors stad, de andra backarna underhålls och övervakas inte av staden och har inte belysning.

Brunnsparken 

Helsingfors äldsta och mest kända park, Brunnsparken, finns intill goda trafikförbindelser nära Ulrikasborg. Ulrikasborgsbacken är en av de mest populära pulkabackarna i Helsingfors och från dess topp öppnar sig en vacker vy mot havshamnen. Nära intill finns Observatoriebergets pulkabacke som också är värd ett besök. Efter pulkabacken kan du gå till bastun Löyly och värma dig eller avnjuta en kakao i Café Ursula.

Pulkabacken i Svedängen 

Vill du ha en lite häftigare pulkabacke lönar det sig att fara till pulkabacken i Svedängen som finns bakom Svedängens ishall. En utfärdsdag med familjen kan du avsluta med ett besök i det närliggande kaféet som finns i Svedängens friluftsstuga.

Pulkabacken i Malmgård

Från Malmgårdstoppen som byggts av överskottsjord öppnar sig vackra vyer och härifrån kan du se Helsingfors landmärken. Backen är populär bland seriösa pulkaåkare och lokala invånare. Intill Malmgårds station finns restauranger och kaféer.

Sinebrychoffsparken 

I västra änden av Bulevarden finns Koff-parken som vintertid är en populär pulkabacke. Om hungern överraskar sig kan du efter pulkaåkningen göra en runda i Sandvikens saluhall

Topeliusparken

Familjer med små barn ska gärna fara till Topeliusparken i Bortre Tölö. Barnen kan själva klättra upp för backen eftersom den är ganska flack. I närheten finns Tölö bibliotek och ni kan också värma er i Café Regatta.

Kajsaniemiparken 

Kajsaniemiparken är en populär park intill centrum, bakom Järnvägsstationen och Nationalteatern. Vintertid är parkens kulle en populär pulkabacke som också har brantare backar.

Alpparken

Nära Borgbacken, bredvid järnvägsbanan, i Alphyddan finns Alpparken, en stor park som vintertid är populär bland pulkaåkare. Till pulkabacken kommer du behändigt med spårvagnarna 1 och 3.

Himmelberget

Himmelberget finns i Kottby i ett område som avgränsas av Pohjolagatan, Panuvägen, huvudbanan och Kottbyvägen. Kullen som är nästan 60 meter hög är en populär pulkabacke. I fastlagstider blir det nästan rusning då Kottby Lions-klubb ordnar sitt traditionella evenemang Himmelsbergets fastlag. Bara för de våldsamma!

Se dessa och andra pulkabackar på kartan

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
I Helsingfors finns många populära pulkabackar, nästan i varje park finns någon liten sluttning, där det går bra att åka nedförs med pulka. Här kommer några exempel på populära pulkabackar i staden.
Teaser Image
Pariskunta pulkassa