Tips om färgrika platser i Helsingfors

It's in May at Roihuvuori park, and a person stands with their back to the camera, holding a pink umbrella in front of Cherry Trees in full blossom.
Lead text
Om du vill ha mer färg i din vardag ska du besöka följande platser. Här finns gott om färger i form av blommor och graffiti och från fasader till shoppingställen.

Du kan till exempel beundra färgprakten i naturen i körsbärsparken i Kasberget. På vårens hanamifester samlas stadsbor under de rosa träden för picknickar och promenader. I början av juni lönar det sig att besöka Alprosparken i Haga, där alprosor och azaleor glöder i klara färger.

För vänner av blomsterprakt är Helsingfors koloniträdgårdar ett bra promenadmål. Du kan till exempel starta från Gumtäkt koloniträdgård, där de blommor trädgårdsmästarna valt och trästugorna bildar en färggrann helhet. Också på Sveaborg finns vackra trädgårdar och naturligtvis också fina stenmurar. Den stämning de avspeglar förändras beroende på de omgivande färgerna – till exempel under höstens färgprakt är upplevelsen särskilt speciell.

I den byggda miljön finns många färgrika sevärdheter. De orangefärgade tälten och färggranna produkterna på Salutorget, de vackra byggnaderna vid Villagatan eller den färgglada miljön på Borgbacken berättar om hur man utöver av minimalistisk design också njuter av färger i Finland. Senast vid Söderviks graffitivägg får du ditt dagliga färgbehov mättat, om du inte tidigare fått se tillräckligt med färger.

På stan kan du också köpa färgglada souvenirer som gläder dig på vardag och fest. Iittala & Arabia Design Centre är en säker plats om du vill ha färggranna serviser. Det lönar sig för vänner av textilier och tryckta tyger att besöka till exempel Marimekko Outlet.
 

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Om du vill ha mer färg i din vardag ska du besöka följande platser. Här finns gott om färger i form av blommor och graffiti och från fasader till shoppingställen.