Tillgänglighetsanpassade restauranger i Helsingfors

Bas Bas
Swedish

I Helsingfors finns ett brett utbud av restauranger och största delen av restaurangerna är tillgängliga också för dem som använder hjälpmedel. För en del restauranger kan en tillgänglighetsanpassad ingång vara en alternativ väg, och restaurangerna berättar tyvärr i allmänhet inte om tillgängligheten på sina webbplatser. Det är alltså ofta nödvändigt att ta kontakt med restaurangen före besöket. Jag har sammanställt favoritrestauranger för mig och mina vänner med nedsatt rörlighet, till vilka det också är lätt att få tillträde med rullstol.

Sanna Kalmari
Palmuasema.fi
Sanna Kalmari

Fisken på Disken

Fiskrestaurangen Fisken på Disken ligger på femte våningen i Kampens köpcentrum samt har utmärkt mat och utmärkt service. Det är lätt att komma till restaurangen med köpcentrets rymliga hissar. En del av restaurangens bord är höga, och därför lönar det sig att boka ett bord på förhand och nämna en eventuell rullstol, i synnerhet på veckoslut. I restaurangklustret Kortteli på femte våningen i köpcentret finns också många andra bra restauranger och de är alla tillgängliga. En del har fin utsikt över stan. Restaurangerna har gemensamma toaletter och tillgänglighetsanpassade toaletter.
Kampens köpcentrum 5:e vån, Urho Kekkonens gata 1

Via Tribunali

Via Tribunali serverar traditionell napolitansk pizza, som många anser att är världens bästa pizza. Pizzerian finns på en utmärkt plats alldeles i närheten av Senatstorget och Salutorget. För att få avnjuta pizzan måste du stå ut med en gatstump med kullerstenar, men det är värt det. Till Via Tribunali är det obehindrad passage via portgången invid huvuddörren och restaurangen har en tillgänglighetsanpassad toalett.
Torgkvarteren, Sofiegatan 4

Baskeri & Basso 

Lilla och stämningsfulla Baskeri & Basso hör till Helsingfors populäraste restauranger och kallas kortare för BasBas samt är bra på många sätt och dessutom tillgänglig. Restaurangen är känd inte bara för sin goda mat utan också för sin utmärkta kundservice. Kunder med särskilda behov tas emot väl i restaurangen, det finns en tillgänglig passage till restaurangen och här finns också en tillgänglig toalett. På menyn finns även många vegetariska alternativ. BasBas är öppen endast från tisdag till fredag, bordsbokningar kan göras en månad på förhand och bord bokas ofta snabbt, det lönar sig alltså att vara ute i tid!
Fabriksgatan 27-29 (innergården)

Show in landscape format
On

Löyly

Löyly är ett mästerprov på finländsk arkitektur och finns på Ärtholmen i Helsingfors. Dess berömda bastur har tyvärr inte planerats med tanke på tillgängligheten, men man obehindrat kan ta sig till restaurangen och den stora uteserveringen med utsikt över havet. Under sommaren görs matbeställningar vid bardisken, där det finns några trappor, men personalen betjänar dig vid behov också vid ditt bord. Löyly har en tillgänglighetsanpassad toalett och till utsiktstrassen på det övre planet kan du med hjälp av personalen ta dig med hiss. Löyly är en bra plats också för de kryssningsresenärer som anlöper Ärtholmen.
Ärtholmsstranden 4

Onda & Siltanen

Restaurang Onda finns i stadsdelen Berghäll, i anslutning till restaurang Siltanen och serverar i synnerhet utomordentlig vegansk och vegetarisk mat. När Onda stänger till kvällen, fortsätter hålligången på Siltanen långt in på natten i takt med musiken. Den personliga byggnaden är tillgänglig och här finns en tillgänglighetsanpassad toalett. Till exempel med metron kan du ta sig till stationen i Sörnäs, från vilken det är cirka en halv kilometer till Onda.
Tavastvägen 13 B

Brondan sisustus
Show in landscape format
On

Restaurang Bronda

I Bronda kan du göra en smakresa till medelhavssmaker i Spanien, Italien och Frankrike. Bronda finns på en bra plats intill Esplanadparken och är en mötesplats, bar, restaurang och lokal för många olika evenemang. Bronda är helt tillgänglig och har en tillgänglighetsanpassad toalett.
Södra esplanaden 20

Bangkok 9

Bangkok 9 serverar thailändska läckerheter och finns mittemot Helsingfors järnvägsstation, på andra våningen i köpcentret City Center. Platsen har en stämning som ett gatukök i Bangkok, färska råvaror och mycket smak. På samma våning finns också andra bra restauranger. Du kan nå dem alla genom köpcentrets rymliga hissar. En tillgänglighetsanpassad toalett finns på köpcentrets tredje våning. Bangkok 9 finns också i Mall of Tripla och i Berghäll.
City Center, Brunnsgatan 8

Restaurang Sunn

Restaurang Sunn serverar skandinavisk mat och ligger i hörnet av Senatstorget, i det historiska Sunnska huset. Från restaurangen öppnar sig en fantastisk utsikt mot Helsingfors Domkyrka. Det är obehindrat tillträde till Sunn via Sofiegatan, via Café Engels innergård, varifrån du kan ta hissen upp. Restaurangen har tillgänglighetsanpassade toaletter och enskilda rum för grupper av olika storlek. Belysningen på restaurangen har också fått beröm av synskadade.
Torgkvarteren, Alexandersgatan 26

Ravintola Meripaviljonki, Meripaviljongin terassi
Show in landscape format
Off

Meripaviljonki

Den unika, flytande panoramarestaurangen Meripaviljonki är en utmärkt plats för både lunch och middag. Restaurangen i Hagnäs i Helsingfors är tillgänglig och har sommartid också en stor, solig och tillgänglig uteservering. Restaurangen är specialiserad på läckerheter från havet, men på listan finns också kött- och vegetariska alternativ. Restaurangen har en tillgänglighetsanpassad toalett.
Sparbanksstranden 3 

Locanda Scapi

Locanda Scapi serverar förstklassiga italienska läckerheter och finns på Skatudden i närheten av Helsingfors Salutorg. I köket råder italiensk samhörighetskänsla och här lagar de all mat själva från första början. Systerrestaurang Angelina finns i köpcentret Mall of Tripla och är ett lika bra val. Båda restaurangerna har tillgänglighetsanpassad ingång och tillgänglighetsanpassad toalett.
Kanalgatan 1 

Boon Nam

Restaurang Boon Nam satsar på utmärkt service och förfinad mat samt serverar nyansrika smaker från Thailand. Maträtterna lagas av förstklassiga råvaror och kan delas. Alla delar av menyn tillverkar personalen själv från början. Till restaurangen finns en tillgänglig passage från hotell St. Georges ingång, där man med en rymlig hiss kan ta sig till restaurangen som är en våning ner. Hotellet har en tillgänglighetsanpassad toalett i restaurangens omedelbara närhet.
Lönnrotsgatan 4, hotell St. George 

Juttutupa 

Juttutupa hör till de äldsta restaurangerna i Helsingfors och genomsyras av genuin urban stämning. Restaurangen är en stamkrog för många Helsingforsbor, men även främmande besökare är välkomna. Avslappnad stämning, levande musik och okomplicerad mat (prova renskav!) och dryck gör att du trivs bra i Juttis. Det finns en tillgänglighetsanpassad ingång till restaurangen och en tillgänglighetsanpassad toalett.
Sparbanksstranden 6 

Kuusi palaa

Restaurang Kuusi palaa serverar finländska moderna smaker samt har utrymme och stämning för många slags sällskap. Restaurangen mitt i centrum bjuder på insikter och överraskningar som serveras med bra service. Restaurangen i anslutning till hotell Marski by Scandic är helt tillgänglig och på hotellets sida finns en tillgänglighetsanpassad toalett.
Mannerheimvägen 10, Marski by Scandic 

Albina

Restaurang Albina finns i Vallgårds verkstadsområde och är en stämningsfull och tillgänglighetsanpassad mötesplats för vänner av god mat och gott vin. Maten lagas av färska råvaror och varierar enligt säsongen. På vinlistan finns de bästa vinerna från europeiska odlare-producenter. Restaurangen på marknivå i The Folks Hotel Konepaja är helt tillgänglig och har en tillgänglighetsanpassad toalett.
Aleksis Kivis gata 23, The Folks Hotel Konepaja 

Kultá Kitchen & Bar

Kultá Kitchen & Bar bjuder i Helsingfors på smaker från Finlands nordliga natur. Maträtterna förenar genuina och rena smaker från Lappland med en modern tvist samtidigt som restaurangens inredning har en halvdunkel nordlig stämning. Restaurangen finns på Bulevarden i anslutning till Lapland Hotel Bulevard. Restaurangen har en tillgänglighetsanpassad ingång och hotellets två tillgänglighetsanpassade toaletter står till matgästernas förfogande.
Bulevarden 28, Lapland Hotel Bulevardi 

Treffi Pub & Bistro

Treffi Pub & Bistro i Hertonäs är en mångsidig och populär mötesplats som har en av de bästa hamburgarna i staden. På söndagar serverar restaurangen brunch, vars teman varierar varje vecka. Till restaurangen kommer du t.ex. med metron. Hertonäs metrostation finns på drygt hundra meters avstånd. Ingången är tillgänglig och restaurangen har två tillgänglighetsanpassade toaletter, av vilka den mer rymliga finns i baren.
Skidbacksvägen 14

Show image on the left
Off
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
I Helsingfors finns ett brett utbud av restauranger och största delen av restaurangerna är tillgängliga också för dem som använder hjälpmedel. För en del restauranger kan en tillgänglighetsanpassad ingång vara en alternativ väg, och restaurangerna berättar tyvärr i allmänhet inte om tillgängligheten på sina webbplatser. Det är alltså ofta nödvändigt att ta kontakt med restaurangen före besöket. Jag har sammanställt favoritrestauranger för mig och mina vänner med nedsatt rörlighet, till vilka det också är lätt att få tillträde med rullstol.