Lediga restauranger för luncher

Tilakuva Starter ravintolasta
Swedish

Helsingfors nya lediga restauranger lämpar sig utmärkt exempelvis för luncher. Nu bjuds bland annat på pizza, grötbar, och vegetarisk onsdag. Bon appetit!

Timo Santala
We Love Helsinki
Timo Santala

Pizzeria Luca

Italienaren Luca Platania har bott i Finland i 10 år och står bakom bekanta Pizzarium. I våras öppnade han i Drumsö en egen pizzeria som bär hans namn. Pizzeria Luca valdes genast i den italienska tävlingen 50 Top Pizza till den bästa pizzerian i norra Europa. Medan Pizzarium är berömt för sina plåtpizzor i romersk stil, satsar Luca i Drumsö på pizzor som i napolitansk stil snabbt gräddas färdiga, med en deg som fått jäsa i minst tre dagar. Luca importerar själv råvarorna till pizzorna från Italien och gräddar pizzorna i ugn i 480 grader, därmed finns alla förutsättningar för pizzor av toppklass.

Starter

I tidigare Maria sjukhus har öppnats det största startup-klustret i Norden och här finns i gatuplan den ljusa och öppna restaurangen Starter. På morgonen bjuds på grötbar och till lunch grillas och rostas det en hel del – slutresultatet kan vara ribs av gris i tamarindsås eller rostad aubergine med romesco-sås. För tillfället har Starter inte kvällsmål.

Alice Italian

Alice Italian finns i verkstadsområdet i Vallgård i nya Wonderland. Restaurangen har till sitt kök från Soho i London lockat tre kompisar från prisade Bocca di Lupos kökspersonal. Resultatet är rätter som baserar sig på recept av köksmästaren Jacopo Martinellis mamma och mormor, där pastan och även mozzarellan tillverkas själv. På kvällen är listan mycket klassisk från salvia-smör-tagliolini till melanzane alla parmigiana, men under lunchtid serveras också sådant som inte har något med Italien att göra.

Pizzala

På Slakthusets innergård har öppnats en ny pizzeria som accelererar den kapputrustning som brutit ut mellan pizzeriorna i Helsingfors. Här finns den första Stefano Ferrara-ugnen tillverkad av vulkanisk sten i Finland. Ugnen värms upp till 500 grader. I den gräddas husets pizzabottnar som i 48–96 timmar fått jäsa på jästfri degrot. Under sommaren fanns på menyn närmast säkra klassiker som margherita och marinara samt salami och prosciutto, men till hösten har restaurangen lovat bredda sortimentet med pizzor med säsongens nordiska råvaror.

Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsingfors lediga restauranger lämpar sig utmärkt exempelvis för luncher. Nu bjuds bland annat på pizza, och grötbar. Bon appetit!