Helsingfors bästa gigställen

Gig at Siltanen
Lead text
Favoriter för vänner av livemusik och de trevligaste gigställena.Korjaamo

Kulturcentret Korjaamo i Tölö är en vacker byggnad med en personlig historia: den gamla spårvagnsverkstaden gömmer också ett spårvagnsmuseum. Då vädret tillåter det, kan du på den förtjusande innergården ta en paus mellan låtarna. På Korjaamo ordnas utöver livespelningar också teaterföreställningar och stand up-komik. Dessutom finns här en biograf!
Tölögatan 51 AB

Tavastia

Tavastia är klassikern bland klassiker och suverän etta för livespelningar och behöver knappast presenteras mer än så. Hit vill fansen, men också själva artisterna. Och då spelningen är förbi kan du dansa på Tavastias lördagsdisco till fyra på morgonen. 
Urho Kekkonens gata 4–6

Semifinal

Tavastias lillasyster bjuder på program som är mer underground och handgriplig. Semifinal är ett ruffigt rockställe, där stigande, men ännu okända förmågor får visa vad de kan på estraden. Här kan du svänga till framtida legender varje vecka. Psst! I små lokaler får du enklare närkontakt med din favoritmusiker, om du så vill. 
Urho Kekkonens gata 6

Kaiku

Kaiku har valts till en av de 25 bästa klubbarna i Europa och är det rätta stället om du vill lyssna på modern elektromusik. Här kan du se både internationella artister och stigande inhemska namn. Oavsett vem som uppträder är stämningen alltid på topp i Kaiku.
Ekogatan 4

Kuudes Linja

I utbudet av spelningar på Kuudes Linja finns mycket alternativ rock, men platsen är bäst när det är rapuppträdanden. Inhemska och internationella rapartister är som gjorda för scenen på coolt sjabbiga Kuudes Linja.
Tavastvägen 13 (ingång från Ekogatan 4)

Ääniwalli

Mitti industriområdet i Vallgård finns pärlan för spelningar i Helsingfors, dvs. Ääniwalli. Hän kan du lyssna på mest fräsch elektronisk musik, men också dyster rap, black metal, och 23 timmars maratonpartyn med liveartister.
Pälkänevägen 13

G Livelab

En liveklubb som musikernas förbund har grundat kan inte vara annat än prima. Lokalen har planerats av stadselement, men livespelningarna har placerats i första rum: akustiken är förstklassig och oavsett vilken genre som uppträder är ramarna perfekta. 
Georgsgatan 3

Card list
10 x rockbarer i Helsingfors
Show created/updated
On
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Favoriter för vänner av livemusik och de trevligaste gigställena.