Tero Saarinen

Tero Saarinen pointing at the camera whilst on stage in front of an empty stand.
Finnish

Rakkainta Helsingissä on meri.

Tanssitaiteilija, koreografi Tero Saariselle Helsingissä tärkeitä asioita ovat rauha, puhtaus ja selkeys. 

”Selkeys koskee kaikkia kaupungin toimintoja, kuten hyviä kulkuyhteyksiä. Julkisten lisäksi on hienoa pystyä liikkumaan myös kävellen ja pyöräillen - lähes ympäri vuoden.” 

Maailmaa kiertänyt Saarinen kuvailee Helsinkiä kansainväliseksi ja ystävälliseksi kaupungiksi, jolla on hyvä karma. Näistä asioista syntyy helposti hahmotettavissa oleva eurooppalainen pääkaupunki. 

Saariselle rakkain asia Helsingissä on meri. Meren läheisyys antaa kaupungille volyymia ja äärettömyyden tunnetta: horisonttiin katsominen rauhoittaa ja tuo perspektiiviä. 

”Kun olen kaupungissa, jossa meri ei ole lähellä, ikävöin sitä.” 

Taiteilija arvelee meren kaipuun juontuvan lapsuudesta. Saarinen muutti Helsinkiin 17-vuotiaana Suomen länsirannikolta. 

”Vietin lapsuuteni meren läheisyydessä Porissa sekä kesämökillämme Eurajoella.” 

Nykyään Saarinen asuu Töölössä ja nauttii Töölön rantaraitilla kävelystä.  

Meri on ollut lähellä hänen kaikissa Helsingin asuinpaikoissa. Ennen Töölöä Saarinen asui Kruununhaassa ja sitä ennen Punavuoressa. 

Tanssiryhmä Tero Saarinen Company täytti 26 vuotta helmikuussa 2022. Samaan aikaan aukesi Suomen ensimmäinen tanssille omistettu tapahtumatila Tanssin talo, ja Tero Saarinen Companyn Helsingin esitykset keskitetään jatkossa sen suurelle näyttämölle. Ryhmän avajaissesonki nähdään Tanssin talon Erkko-salissa maalis-huhtikuun 2022 vaihteessa.

Saarisen vuodet ovat olleet ja ovat tulevaisuudessakin hyvin työntäyteisiä. Siksi hän viettää Helsingissä vapaa-aikaansa mahdollisimman ärsykevapaasti. 

”Käyn gallerioissa, museoissa ja konserteissa. Tapaan ystäviäni, saunon ja kesäisin käyn uimassa. Avantouintiinkin olisi sekä mahdollisuuksia ja kiinnostusta - ehkä ensi talvena.”

Your local guides