Sophia Wekesa

Standing with Isoisänsilta stretching behind her on a grey and snowy day, Sophia Wekesa pulls back the hood of her mint green coat with her eyes closed and facing the camera.
Finnish

Helsinkini sopii yöuinteihin, bileisiin ja päiväuniin.

Sophia Wekesa

”Kannattaa muuttaa Helsinkiin, jos pitää kaupungin ja väljyyden välisestä tasapainosta”, sanoo DJ ja tanssija Sophia Wekesa.

Hänen mielestään Helsingissä on parasta se, että luonto on lähellä joka paikassa ja pyörällä pääsee liikkumaan nopeasti ympäri kaupunkia.

Wekesa on tottunut hahmottamaan kotikaupunkiaan metropysäkkien mukaan. Hän on asunut Herttoniemen eri osissa, Kruununhaassa ja viimeiset yhdeksän vuotta Kalliossa. Wekesa kokee, että eri kaupunginosissa on omanlaisensa energia.


”Kalliossa on mukavaa, kun siellä on paljon erilaisia ihmisiä. Tuntuu, että itsekin mahdun sinne hyvin asumaan.”

Koko ikänsä Helsingissä eläneelle Wekesalle Helsinki on täynnä muistoja. Jotkut paikat kaupungissa ovat muuttaneet merkitystään vuosien saatossa. Kun tanssija-DJ kulkee Rautatientorin halki, hänen mieleensä saattaa tulla jokin muisto nuoruuden hengailusta Steissillä.

”Helsinki eroaa muista kaupungeista eniten siinä, että elämäni on täällä.”

Pandemian aikana Wekesa on käynyt paljon kävelyllä. Kävellessään hän on huomannut Helsingistä uusia seikkoja, kuten arkkitehtuurisia yksityiskohtia, joihin hän ei ole aiemmin kiinnittänyt huomiota.

Tavallisesti suurin osa Wekesan vapaa-ajasta kuuluu dancehallin ja muiden katutanssien treenaamisessa. Keväällä, kun sää lämpenee tarpeeksi, tanssiharjoitukset siirretään ulos. Wekesa on harjoitellut tanssiryhmänsä kanssa muun muassa Pengerpuistossa, Oodin edustalla ja oman taloyhtiönsä takapihalla. Mikä tahansa paikka käy, kunhan siinä on sopiva alusta tanssille.

”Ei katutansseja Jamaikallakaan sisällä tanssita.”

Your local guides