Signmark

Marko Vuoriheimo aka Signmark
Finnish

Rakastan tämän kaupungin vihreyttä, arkkitehtuuria ja puhtautta.

Marko Vuoriheimo, taiteiljanimeltään Signmark, on viittomakielinen kuuro artisti sekä kolmen lapsen isä ja yrittäjä. 

Olen syntynyt ja asun edelleen Helsingissä, enkä usko että tulen koskaan muuttamaan täältä minnekään. Nuorena haaveilin, että minusta tulisi joskus artisti, joka astuisi lavalle esiintymään. Kuuntelin silloin muun muassa Bon Jovia. 

Päätin kokeilla, mihin rahkeeni riittäisivät. Kuuron artistin tie kansainväliselle levymerkille levyttäväksi artistiksi on ollut kivinen ja raskas, mutta onneksi pystyin pitämään unelmistani kiinni ja onnistuin tapaamaan oikeita ihmisiä oikeisiin aikoihin. Ensimmäisen albumini julkaisin vuonna 2006. Sen jälkeen solmin levytyssopimuksen Warner Musicin kanssa ja olen esiintynyt yli 50 maassa. Parhaillaan viimeistelen neljättä albumiani.

On onni olla suomalainen ja asua Helsingissä

Olen ihan paljasjalkainen helsinkiläinen. Synnyin Naistenklinikalla ja ensimmäinen kotini oli Oulunkylässä ja toinen oli Pakilassa. Opiskeltuani muualla Suomessa palasin jälleen Pakilaan, ja täällä sitä edelleen ollaan. 

Rakastan tämän kaupungin vihreyttä, arkkitehtuuria ja puhtautta. Nyt korona-pandemian aikaan olen ymmärtänyt, miten paljon olenkaan arvostanut myös osallistumista ja yhdessä tekemistä. Kun tästä eristäytymisen ajasta selvitään, niin uskon että Helsinki ihmisineen voisi olla hyvä paikka monelle, jotka kaipaavat aitoa yhteisöllisyyttä, uusia ystäviä, harrastuksia, kulttuuria ja tapahtumia.

Helsinki voisi olla vieläkin saavutettavampi

Viittomakieliselle kuurolle Helsinki on oikein hyvä paikka asua. Viittomakielisyyshän ei itse asiassa juurikaan eroa siitä oletko saamelainen, suomenruotsalainen tai vaikka englanninkielinen. Kielen vuoksi ei tarvitse pyörätuolia, kävelykeppiä tai opaskoiraa vaan tarvittaessa vain tulkin.

Moni kaupungin ja valtion palvelu on tehty kuuroille vähintään minimivaatimusten mukaan saavutettavaksi. Helsingin kaupungin suunta on hyvä mutta itse toivon vielä nykyistä kattavampaa palvelua, esimerkiksi tiedotustilaisuuksien reaaliaikaisessa tulkkaamisessa. Moni suomalainen ja helsinkiläinen taho jo käyttääkin erilaisia tulkkauspalveluja ja -ohjelmistoja asioinnin helpottamiseksi. Yleisesti ottaen sanoisin että kuurolle Helsinki on yksi parhaimmista paikoista maailmassa.

Inspiroivimmat paikkani:    

Your local guides