Salma Jama

Salma Jama
Finnish

Helsinki pitää minut liikkeessä

Salma on sisällöntuottaja, yrittäjä ja toinen Malimania-kollektiivin perustajista. Jaman ja kollektiivin työssä korostuu rajat ylittävä yhteisöllisyys, mutta myös Helsinki on vahvasti läsnä.

Monet luulivat että yhden visuaalisen yhteistyömme kuvat olivat Alpeilta. Oikeasti kuvauspaikkana toimivat Helsingin Kruunuvuorenrannan lumiset kalliot.”

Helsinki on tärkeä, koska siellä on kaikki tekeminen sekä yhteisö. Parhaana ominaisuutena Jama pitää Helsingin monikulttuurisuutta.

“Joku ulkomaalainen voisi nauraa tälle, mutta sellaisena Helsinki minulle näyttäytyy. Olemme vähemmistö, mutta meillä on yhteys toisiimme. On tärkeää, että on oma yhteisö, koska se tuo turvallisen olon.”

Alunperin Vantaalla syntynyt Jama muutti yksivuotiaana Helsinkiin, ja kasvoi Helsingin Pikku-Huopalahdessa. Jama sanoo olevansa niin stadilainen kuin voi olla, koska viiden minuutin odotusaika tuntuu pitkältä ajalta odottaa sporaa. Jama pitää Helsingin nopeudesta, koska on itsekin aina liikkeellä.

“Helsinki myös pitää minut liikkeessä.”

Nykyään Jama asuu Jätkäsaaressa, josta pääsee nopeasti tapaamisiin, joita sisällöntuottajalla riittää. Keskustassa tulee asioitua päivittäin, mutta kotikulmillakin viihtyy, koska ilmapiiri on niin hyvä. Vaikka Jama muutti alueelle vasta alle vuosi sitten, naapurit alkavat olemaan tuttuja, moikkaavat ja jäävät juttelemaan. Jätkäsaari ei ole hierarkinen, vaan vaihtelevuutta riittää. Kaupunginosassa on moderniutta ja tulevaisuudentuntua, joita Jama arvostaa.

“Jätkäsaaressa rakennetaan koko ajan, ja innostus uudesta näkyy ihmisissä. Kaikki odottavat, millainen alue on kymmenen vuoden päästä.”

Your local guides