Laadukas ja tasa-arvoinen koulutus houkuttelee osaajia

A view looking down on 4 people using the stairwell of Helsinki University Think Corner. The whole interior is made of light natural wood and the staircase zig-zags across the space of the stairwell as it descends.
Lead text
Suomalaista koulujärjestelmää arvostetaan laajasti, ja maksuttomalla koulutuksella on pitkät perinteet. Helsinkiläiset peruskoulut nojaavat toiminta-ajatukseen, jossa koulutus on aina yhtä laadukasta sijaintiin katsomatta.

Pääkaupunkiseutu on yksi Suomen tärkeimmistä koulutuskeskittymistä. Sen alueella toimii viisi yliopistoa ja viisi ammattikorkeakoulua sekä 38 lukiota, 33 ammattikoulua ja 459 päiväkotia. Näiden lisäksi alueella toimii useita vapaita kansanopistoja, jotka tarjoavat ohjausta ja opetusta erilaisten ammattialojen parissa.

Olipa oma ala mikä tahansa, on ulkomailta saapuvan opiskelijan helppo löytää tästä joukosta itselleen tai lapsilleen mielekkäitä ja laadukkaita koulutusvaihtoehtoja.

Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto ovat maailman kärkeä

Suomen suurimman yliopiston viittaa pitää harteillaan Helsingin yliopisto, joka tekee uraauurtavaa ja monitieteellistä tutkimusta 11 tiedekunnan sekä 40 000 opiskelijan ja tutkijan luoman tiedeyhteisön voimin. Se sijoittuu maailman parhaita yliopistoja arvioivissa vertailuissa toistuvasti sadan parhaan joukkoon – ainoana yliopistona Suomessa. Yliopiston kampukset levittyvät laajasti kaupungin alueelle, ja tarjolla on laaja kattaus esimerkiksi lääketieteen, oikeustieteen, luonnontieteiden ja humanististen alojen opintoja.

Espoon Otaniemessä, lyhyen metromatkan päässä Helsingin keskustasta sijaitseva Aalto-yliopisto keskittyy vahvemmin etenkin tekniikan, talouden sekä taiteiden ja suunnittelun aloille. Vuonna 2017 Aalto-yliopistossa oli lähes 12 000 opiskelijaa, ja Aalto nousi samana vuonna QS-rankingin mukaan seitsemänneksi nuorten alle 50-vuotiaiden yliopistojen joukossa.

Edellä mainittujen lisäksi Helsingissä toimii useita taiteenlajeja opettava Taideyliopisto sekä ruotsinkielinen kauppakorkeakoulu Svenska HandelshögskolanLisäksi kaupungista löytyy lukuisia ammattikorkeakouluja kuten Arcada, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Laurea-ammattikorkeakoulu ja Metropolia.

Tutkintoon johtava korkeakouluopetus on maksutonta sekä suomalaisille että EU/ETA-maista saapuville.

Finnish

Elämä Helsingissä on yksinkertaista, koska yhteiskunta toimii. Saan pian lapsen, ja tuntuu hyvältä kasvattaa hänet täällä, maailman parhaan koulutuksen äärellä.

Anh Vu, suomen kielen opiskelija
Opiskelijoita Kaisa-talossa
Show in landscape format
Off

Maisteriohjelmat houkuttelevat opiskelijoita ympäri maailman

Pääkaupunkiseudulla toimivat yliopistot tarjoavat myös englanninkielisiä kansainvälisiä maisteriohjelmia, joissa on helppo syventää jo oppimaansa osaamista tai suunnata kohti uusia mielenkiintoisia tieteenaloja.

Kuten perustutkinto-ohjelmat, ovat maisteriohjelmatkin maksuttomia EU- ja ETA-alueilta tuleville. Näiden alueiden ulkopuolelta tulevien ja menestyksekkäästi opinnoissaan edenneiden on kuitenkin mahdollista hakea apurahaa lukukausimaksujensa kattamiseen.

Kansainvälisiin ohjelmiin hakeutuu yhtälailla suomalaisia että ulkomaisia opiskelijoita, joten maisterikoulutukseen saapuvan on mahdollista tutustua opiskelun lisäksi syvemmin paikallisiin sekä löytää opintojen kautta myös kaupungin lukuisat houkuttelevat työ- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet.

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Suomalaista koulujärjestelmää arvostetaan laajasti, ja maksuttomalla koulutuksella on pitkät perinteet. Helsinkiläiset peruskoulut nojaavat toiminta-ajatukseen, jossa koulutus on aina yhtä laadukasta sijaintiin katsomatta.