Kompaktissa kaupungissa kaikki on lähellä

With a bike resting against at large tree to the right of the photo, two people sit on a bench looking out over Tokoinlahti Bay, the apartments of Säästöpankkiranta shoreline in the distance.
Lead text
Viehättääkö suurkaupungin syke ja pikkukaupungin tunnelma? Helsingin alueelta löydät kumpaakin, ja sopivan kokoisessa kaupungissa liikut helposti tunnelmasta ja paikasta toiseen.

Minne tahansa Helsingistä suuntaatkin, pääset perille helposti ja nopeasti. Lentokentälle matkustat lähijunalla tai bussilla noin puolessa tunnissa, ja samassa ajassa voit pyöräillä kaupungin halki idästä länteen.

Myös matkat muihin suuriin kaupunkeihin taittuvat nopeasti busseilla tai junalla. Tampereen ja Turun saavutat kahden tunnin junamatkalla, ja Lahteen, Hämeenlinnaan tai Porvooseen ehdit noin tunnissa.

Luonnonrauhaa kaivatessasi voit suunnata esimerkiksi Nuuksioon kansallispuistoon, jonne pääset julkisella liikenteellä keskustasta noin tunnissa. Helsingin luonnonkauniit lähisaaret saavutat lauttayhteyksillä – toiset kahdessakymmenessä minuutissa, ja lähimmät jopa kolmessa. Merireittejä pitkin pääset Helsingistä myös Viron pääkaupunkiin Tallinnaan, jonne matka taittuu nopeimmillaan 1,5 tunnissa.

Kaupunki on yhdistelmä merta, luontoa ja urbaania ympäristöä

Helsinki on väkiluvultaan Suomen suurin kaupunki noin puolella miljoonalla asukkaallaan. Koko pääkaupunkiseudulla, johon kuuluvat myös naapurikaupungit Espoo, Kauniainen ja Vantaa, asuu yhteensä noin 1,1 miljoonaa ihmistä.

Pinta-alaltaan 214,25 neliökilometrin kokoinen Helsinki kätkee sisälleen elävää kaupunkikulttuuria, hiljaista luontoa, kaunista saaristoa ja vetovoimaisia kaupunkialueita. Liikkuminen paikasta toiseen on vaivatonta, koska etäisyydet ovat lyhyitä.

Väestötiheys Helsingin alueella on pohjoismaisella tasolla tarkastellen väljää, mutta suomalaisittain tiivistä. Palvelut jakautuvat monipuolisesti useisiin eri kaupunginosiin, ja yleensä omat palvelut löytyvät läheltä.

Finnish

Helsingissä elämisen laatu on korkea. Tämä on sopivan kokoinen kaupunki, ei liian suuri eikä pieni, ja täällä pääsee nopeasti luonnon keskelle.

Payam Hosseini, Senior Test Automation Specialist
Stairs zig-zag up a hill completely surrounded by trees in full bloom in Central Park. A woman is climbing up the stairs in the distance.
Show in landscape format
Off

Lyhyet etäisyydet kannustavat kävelyyn ja pyöräilyyn

Pääkaupunkiseudun kattava joukkoliikenne kuljettaa matkustajan lännessä sijaitsevasta Espoon Matinkylästä Helsingin itäisimpään kaupunginosaan Vuosaareen noin 40 minuutissa. Vehreässä ja kompaktissa kaupungissa liikkuminen onnistuu myös ilman autoa tai julkista liikennettä.

Etäisyydet kaupungin sisällä ovat lyhyitä, ja moni valitseekin kulkutavakseen auton tai bussin sijasta kävelyn tai pyöräilyn – jotkut myös talvipakkasilla. Kaupungin yleisesti hyvä ilmanlaatu tekevät hyötyliikkumisesta miellyttävää ympäri vuoden.

Vuonna 2016 Helsingin kantakaupungin katukuvaan ilmestyneet kaupunkipyörät ovat innostaneet asukkaita ja kaupungissa vierailevia matkailijoita tekemään näppäriä pyörämatkoja, ja suosittu pyöräverkosto kasvaa vuosittain. Pyöräilyn ja kävelyn ohella jotkut jopa hiihtävät talvella töihin.

Runsaslukuisten puistoalueiden ja pyöräreittien ansiosta voit taittaa matkasi pääosin luonnon helmassa ilman häiritsevää moottoriliikennettä.

Kattava joukkoliikenneverkosto on luotettava ja nopea

Kaupungissa on kattava ja toimiva joukkoliikenne. Metro kuljettaa matkustajat Espoon länsipuolelta Itä-Helsinkiin lähelle Vantaan kaupungin rajaa, ja pystysuunnassa kaupungin halki matkaavat lähijunat vievät matkustajat nopeasti perille esikaupunkialueille sekä naapurikaupunkeihin Espooseen, Kauniaisiin ja Vantaalle. Näiden linjojen välillä liikennöivät myös lukuisat poikittaiset bussilinjat, sekä pian myös uusi poikittaisraitiolinja Raide-Jokeri.

Oman lisänsä Helsingin joukkoliikenteeseen tuo ympärivuotinen lauttayhteys ydinkeskustasta matkailijoiden suosimaan ja historialliseen saaristokohteeseen Suomenlinnaan. Helsingin seudun matkakortilla voit matkustaa kaikilla kulkuneuvoilla, myös lautalla. Suomessa opiskeleville alle 30-vuotiaille kortista myönnetään viidenkymmenen prosentin alennus.

Jos tarvitset autoa matkasi taittoon, voit huokaista helpotuksesta – Helsingissä ruuhka-ajat eivät ole kansainvälisesti vertailtuna ollenkaan pitkiä.

Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Viehättääkö suurkaupungin syke ja pikkukaupungin tunnelma? Helsingin alueelta löydät kumpaakin, ja sopivan kokoisessa kaupungissa liikut helposti tunnelmasta ja paikasta toiseen.