Helsinki sykkii elämää ympäri vuoden

A woman is leaning out of the window of her home, a wooden house, where she is serving a small group of customers on Restaurant Day in Vallila.
Lead text
Festivaaleja, huipputaidetta, ruokanautintoja ja urheilutapahtumia. Helsingissä koet elävän kaupunkikulttuurin viehätyksen vuodenajasta riippumatta. Altistu seikkailulle korkeatasoisten ja yhteisöllisten tapahtumien parissa!

Helsinki on kansainvälisesti vetovoimainen kaupunki, jonka viehätys syntyy monipuolisesta tapahtumatarjonnasta ja yhteisöllisestä tekemisen meiningistä. Taide-, musiikki-, elokuva-, ruoka-, kierrätys-, ja urheilutapahtumat sekä kyläjuhlat ja messut tarjoavat tekemistä moneen makuun, ja kiinnostavat taide- ja kulttuurilaitokset kutsuvat luokseen yleisöä ympäri maailman – tuoreita vetonauloja ovat esimerkiksi uusi keskustakirjasto Oodi sekä valtavan suosion saavuttanut taidemuseo Amos Rex, jonka ensimmäinen näyttely houkutteli paikalle 268 000 kävijää. Kulttuuritapahtumien lisäksi kaupunkilaiset rakastavat laadukasta ja monipuolista ruokaa.

Ilmaistapahtumat yllättävät iloisesti

Kun tarvitset aikaa itsellesi, löydät kaupungista erilaisia aktiviteetteja viihtymiseen ja rentoutumiseen. Voit ladata akkujasi mitä moninaisemmissa tapahtumissa ja kaupunkitiloissa myös ilmaiseksi.

Siivouspäivä kannustaa kierrättämään ja huolehtimaan ympäristöstä. Helsingin juhlaviikkojen Taiteiden yö tarjoaa kaupunkitaidetta koko perheelle, ja Lux Helsinki valaisee pimeällä erityisen kauniisti talvisen kaupungin.

Monet jo asemansa vakiinnuttaneet kaupunkitapahtumat ovat syntyneet asukkaiden toiminnasta ja aloitteesta, ja kaupunkilaisten yhteisöllisyys näkyy tapahtumatarjonnassa hienolla tavalla.

Akkuja voit ladata myös liikkumalla. Kaupungin monipuoliset liikuntapaikat luistinradoista uimahalleihin ja puistoista julkisiin saunoihin houkuttelevat kävijöitä tutustumaan rohkeasti suomalaiseen elämäntyyliin.

Taide-elämä on laaja-alaista ja vilkasta

Kaupungin taide- ja kulttuurikenttä on vireä ja vilkas. Helsinki on kotikaupunki esimerkiksi Kansallisoopperalle, kahdelle sinfoniaorkesterille, Tanssin talolle, yhdelletoista ammattiteatterille, sekä lukuisille vapaille taideryhmille aina runokollektiiveista räppäreihin.

Pääkaupunkiseudun korkeatasoiset museot esittelevät ajankohtaista huipputaidetta maailmalta, ja vuosimaksusysteemillä toimiva Museokortti mahdollistaa edullisen pääsyn parhaiden museoelämysten pariin. Kaupungin gallerioissa voit piipahtaa ilmaiseksi, ja myös esimerkiksi kaupungin keskustassa sijaitsevaan Hakasalmen huvilaan pääset veloituksetta.

Helsingin kirjamessut tuovat vuosittain kotimaisen ja kansainvälisen kirjallisuuden huippunimiä kaupunkiin, ja erilaiset elokuva- ja dokumenttifestivaalit kutsuvat yleisön moniäänisen kerronnan äärelle.

Kaupungin taide-elämää syksyn kynnyksellä vilkastuttava Helsingin juhlaviikot esittelee monitaiteellisen kattauksen kansainvälistä ja kotimaista huipputaidetta. Juhlaviikkojen yhteydessä kaupunkiin tuovat juhlan tuntua myös monet ilmaisfestivaalit.

Kuva Ateljé Finnen annoksesta
Show in landscape format
Off

Ravintolamaailma on kokeilevaa ja korkeatasoista

Helsinki on kokeilulle avoin ja herkuttelijalle houkutteleva kaupunki. Elämyksiä ruoan parissa on tarjolla yhtälailla kaupungissa kuin sen rajojen ulkopuolellakin. Etsitpä sirkkaleipää, vegaaniruokaa, aasialaisia ruokatrendejä tai karjalanpaistia, löydät varmasti maukkaan ja juuri omaan ruokavalioosi sopivan annoksen.

Lukuisten ravintoloiden ohella erilaiset ruokarekat ja katukeittiöt palvelevat kävijöitä isoimmilla toreilla ja useimmissa kaupunkitapahtumissa, ja suomalaisen ruoan tehokkaan laadunvalvonnan ansiosta herkuttelet kojuissa turvallisesti.

Finnish

Jotkut kaupungit kuluttavat akkujasi mutta Helsinki lataa niitä.

Bruce Oreck, diplomaatti
Banner text
Considering to make Helsinki your home?
Mobile link text
Moving to Helsinki
Icon type
Random
Show image on the left
Off
Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Festivaaleja, huipputaidetta, ruokanautintoja ja urheilutapahtumia. Helsingissä koet elävän kaupunkikulttuurin viehätyksen vuodenajasta riippumatta.