Helsinki on innostava, luova ja kasvava kaupunki

A small, red sauna ferry in the Kalasatama district during Helsinki Sauna Day, moored against a breeze block wall, apartments above it in the background.
Lead text
Helsinki on myös yhteisöjen keskittymä, jonka vireässä ympäristössä ollaan avoimia kaikenlaiselle kasvulle ja kokeiluille. Kaupungissa panostetaan toimivaan kaupunkisuunnitteluun ja siellä uskalletaan antaa tilaa omaleimaiselle arkkitehtuurille.

Helsinki on asukkaiden, yrittäjien ja vierailijoiden yhteisvaikutuksesta elävä urbaani tila, jossa viihtyvät sekä ihmiset että yritykset. Helsinkiläisten määrä on lisääntynyt keskimäärin yli prosentin vuosivauhtia yli kymmenen vuoden ajan, ja sama tahti näyttää jatkuvan myös tulevaisuudessa. Kasvuvauhti kertoo kaupungin vetovoimasta ja siitä, että ihmiset haluavat työskennellä ja asua Helsingissä.

Toimiva ja tasa-arvoinen arki, helppo liikkuminen, monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet ja kehittyvä luonnonläheinen kaupunkiympäristö houkuttelevat Helsinkiin ihmisiä eri puolelta maailmaa.

Kaupunkikuvaan rakentuu pilvenpiirtäjiä ja puuarkkitehtuuria

Helsingin tiivis, kasvava ja toiminnallisesti sekoittunut kaupunkirakenne luo pohjan toimivalle ja viihtyisälle arjelle, joka kehittyy luonnon ja ihmisten ehdoilla. Helsingissä palvelut ja elinkeinot ovat lähellä kaupunginosasta riippumatta.

Kaupungin arkkitehtuuri on innovatiivista ja korkeatasoista. Luovaa suunnittelua voi ihastella esimerkiksi uudessa jättikokoisessa kaupunkikirjastossa Oodissa, valtavan suosion saaneessa nykytaiteen museossa Amos Rexissä, Musiikkitalossa tai uusissa, kasvavissa kaupunginosissa, kuten Pasilassa, Jätkäsaaressa tai Kalasatamassa.

Standing underneath Oodi's outdoor front structure and with Kiasma in the distance to the right, Oodi's wooden roof sweeps in a curve like a wave, twisting to meet the ground many metres away.
Show in landscape format
Off
Finnish

Helsinki on turvallinen, viehättävä ja mikä tärkeintä: se kasvaa. On hienoa olla osa kehittyvää yritysmaailmaa juuri tässä kaupungissa.

Sharron Todd, yrittäjä

Muualle Suomeen ja Pietariin suuntaavien junien solmukohtana toimivan Pasilan kaupunginosaan rakentuva Tripla synnyttää keskeiselle paikalle uuden kolmen korttelin kokonaisuuden. Kortteliin rakentuu kauppakeskus, asuntoja, hotelleja ja toimistoja. Alue rakentuu etenkin pystysuunnassa, ja kasvava Helsinki saa näin ollen pian ensimmäiset pilvenpiirtäjänsä.

Tätä kokonaisuutta rakennetaan ympäristön ehdoilla; Tripla tarjoaa muun muassa 300 latauspistettä sähköautoille, ja sen kattopinta-alasta kolmasosa tulee olemaan puistoaluetta viherkattoineen.

Luonnon kosketus näkyy myös Jätkäsaaressa, jossa uskotaan puumateriaalien viehätykseen – uusi rakenteilla olevan urbaani kaupunkikortteli Wood City tuo puun näkyvästi kasvavan korttelin julkisivumateriaaliksi.

Myös liikenteen suunnittelussa huomioidaan luonnon merkitys. 2020-luvulla rakentuva Kruunusiltojen hanke yhdistää Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman keskustaan. Kruunusiltojen ansiosta kaupunkiin syntyy uusi 10 kilometrin pituinen merellinen ja ympäristöystävällinen reitti kevyelle liikenteelle ja raitiovaunulinjoille.

Nostureja Hietalahdessa
Show in landscape format
Off

Kasvavassa Helsingissä saa kokeilla ja onnistua

Helsingissä ymmärretään kaupungin rooli kasvamisen edellytysten luojana ja mahdollistajana. Kaupunki luo aktiivisesti kumppanuuksia monien kansalaisjärjestöjen sekä kaikkien kaupungin kehittämisestä ja elävöittämisestä kiinnostuneiden kanssa. Toimintamalli perustuu mahdollisimman suureen avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen.

Kasvava Helsinki on loistava paikka kokeilla siipiään eri toimialojen parissa. Urbaani kaupunkiympäristö tarjoaa hyvän kasvualustan yritysten innovaatiotoiminnalle, ja monivivahteinen kaupunki houkuttelee luokseen yhä enemmän ulkomaisia yrityksiä, investointeja, osaajia sekä matkailijoita. Helsinkiläiset ovat hyvin koulutettuja ja englannilla pärjää mainiosti niin kaupungilla kuin työelämässäkin.

Pääkaupunkiseudun 1,1 miljoonan asukkaan aluetta elävöittää juuri nyt etenkin vilkas meriliikenne. Helsinki nousi vuonna 2018 maailman vilkkaimmaksi matkustajasatamaksi. Edestakaisia matkoja tehdään päivittäin Viron pääkaupunkiin Tallinnaan ja Ruotsin pääkaupunkiin Tukholmaan. Kesäisin Helsingin satamissa kelluu useita luksusristeiljöitä, jotka saapuvat tänne aina Karibialta asti.

Banner text
Considering to make Helsinki your home?
Mobile link text
Moving to Helsinki?
Icon type
Random
Simple liftup
Show image on the left
Off
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Helsinki on myös yhteisöjen keskittymä, jonka vireässä ympäristössä ollaan avoimia kaikenlaiselle kasvulle ja kokeiluille. Kaupungissa panostetaan toimivaan kaupunkisuunnitteluun ja siellä uskalletaan antaa tilaa omaleimaiselle arkkitehtuurille.