Helsingissä yhdistyvät luonnonrauha ja kaupungin syke

Large crowds gather during the evening at Flow Festival underneath dozens of paper lamps. A few large trees surround the area under a deep blue night's sky.
Lead text
Kiinnostavat kaupunkitilat, monipuolinen luonto sekä laaja tapahtumatarjonta ovat hyviä lähtökohtia niin hyvinvoinnille kuin hauskanpidollekin. Vain Helsingissä voit nauttia aamiaisen saaristossa, pyöräillä marjaan ja palata illaksi kuuntelemaan suosikkibändiäsi Flow-festivaalille.

Tiesitkö, että 34 prosenttia Helsingin kaupungin alueista on puiden peitossa? Kaikissa Suomen metsissä (lukuun ottamatta erityisiä luonnonsuojelualueita) vallitsee jokamiehenoikeus. Se tarkoittaa, että voit liikkua metsissä vapaasti riippumatta siitä, kuka maan omistaa. Jokamiehenoikeudet pätevät myös pääkaupunkiseudun luonnossa liikuttaessa. 

Jokamiehenoikeuden sallimissa rajoissa voit poimia marjoja ja sieniä, mutta leiriytyä et voi ilman maanomistajan lupaa. Metsissä samoilusta ei tarvitse maksaa, vaan voit samoilla huoleti, kunhan et riko yksityisyyden rajoja liian lähellä asutusta. Poikkeuksen tästä tekee kalastus, johon saa oikeuden vasta paikallisesti anottava, maksullisen luvan jälkeen.

Lähisaaret ja luonnonpuistot ovat suosittuja retkeilykohteita

Kaupunki tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia puistoista urheilukenttiin ja uimarantoihin, metsäalueisiin ja viehättäviin saaristokohteisiin.

Helsingin edustalta löytyy monenlaisia ja monen kokoisia saaria erilaisiin päiväretkiin. Esimerkiksi Uunisaaressa voit saunoa ja ruokailla aivan kaupungin kupeessa, ja Vallisaaressa voit kokea kesyttämättömän luonnon meren ympäröimänä. Mikäli kuljet ranta-alueilla, saatat päästä bongaamaan Suomen kansallislintuna tunnetun valkoisen laulujoutsenen perheineen.

Signs showing the way to National Parks
Show in landscape format
Off

Espoon puolella sijaitseva lähikansallispuisto Nuuksio houkuttelee vaikkapa sienestämään, patikoimaan tai yöpymään luonnon helmassa.

Jos rakastat eläimiä, suunnista vaikkapa Falkullan pieneläintilalle tai Seurasaareen oravien touhuja ihmettelemään. Vantaan puolella on suosittu Haltialan kotieläintila, jossa voi nähdä vastasyntyneitä karitsoja, kanoja tai lehmiä kauniiden auringonkukkapeltojen kupeessa.

Saunakulttuuri istuu syvällä suomalaisessa

Helsinkiä ympäröi etelässä meri, ja muissa ilmansuunnissa koskematon luonto on korkeintaan tunnin ajomatkan päässä. Välimatkat ovat lyhyitä ja kaupungin tapahtumatarjonta on vilkasta, ja siksi voitkin saman päivän aikana hiljentyä puhtaassa luonnossa tai iloita elävän kaupunkijuhlan parissa.

Aktiivisen luontoreippailun tomut voit karistaa myös Kauppatorin kupeessa sijaitsevan Allas Sea Poolin ulkoilma-altailla tai läntisessä kantakaupungissa sijaitsevan Löylyn arkkitehtonisesti näyttävässä saunarakennuksessa. Kaupungista löytyy myös muita yleisiä saunoja, jotka ovat kaikkien käytössä. Talvisin avantouinti on suosittu harrastus, ja se on mahdollista muun muassa Katajanokalla, Marjaniemenrannassa ja Munkkiniemessä.

Card list
Show created/updated
Off
Show in search dropdown
Off
Teaser text
Vain Helsingissä voit nauttia aamiaisen saaristossa, pyöräillä marjaan ja palata illaksi kuuntelemaan suosikkibändiäsi Flow-festivaalille.